Recept na dnes: Pripravte si obľúbenú americkú pochúťku doma, je to naozaj jednoduché!

Výborne sa hodí ako príloha k burgrom, ale nepohrdnete ním ani počas grilovačky (Zdroj: Freepik/timolina)

Šalát coleslaw si nájde svojich priaznivcov aj v našich končinách. Vychutnať si ho môžete ako súčasť studeného bufetu na rôznych akciách, ale aj ako zdravú ľahkú večeru počas horúcich dní. Výborne sa hodí ako príloha k burgrom, ale nepohrdnete ním ani počas grilovačky.

Potrebujete

  • približne 1 až 1,5 kg hlávku kapusty (môžete použiť aj fialovú)
  • 2-3 väčšie mrkvy
  • 20 g práškového cukru
  • 30 ml jablčného octu
  • 150 – 200 g majonézy (v light verzii je možné použiť biely jogurt)
  • soľ a korenie
  • dijonskú horčicu podľa chuti

Postup

  1. Umyte a dôkladne očistite kapustu a mrkvu.
  2. Kapustu si rozdeľte na 4 časti, z každej odstráňte tvrdé hlúby. Veľkým nožom ju rozkrájajte na tenké rezančeky.
  3. Nakrájanú kapustu vložte do väčšej misky. Pridajte soľ, premiešajte a nechajte približne pol hodinu postáť.
  4. Za dobu odležania pustí kapusta šťavu, tú sceďte a kapustu dôkladne vyžmýkajte.
  5. Do misky pridajte nastrúhanú mrkvu. Odporúčame ju strúhať na hrubšom strúhadle. Premiešajte a pridajte korenie podľa chuti.
  6. Vo vedľajšej miske si zmiešajte ocot s cukrom – cukor by sa mal úplne rozpustiť. Roztok môžete dochutiť horčicou.
  7. Zmes primiešajte k majonéze a zálievku nalejte k zelenine.
  8. Premiešajte a nechajte aspoň 30 minút odležať v chladničke, aby sa prepojili chute.

Sledujte náš Instagram

Zdroj: plnielanu.sk
Odporúčame