Šalát coleslaw si nájde svojich priaznivcov aj v našich končinách. Vychutnať si ho môžete ako súčasť studeného bufetu na rôznych akciách, ale aj ako zdravú ľahkú večeru počas horúcich dní. Výborne sa hodí ako príloha k burgrom, ale nepohrdnete ním ani počas grilovačky.
Potrebujete
- približne 1 až 1,5 kg hlávku kapusty (môžete použiť aj fialovú)
- 2-3 väčšie mrkvy
- 20 g práškového cukru
- 30 ml jablčného octu
- 150 – 200 g majonézy (v light verzii je možné použiť biely jogurt)
- soľ a korenie
- dijonskú horčicu podľa chuti
Postup
- Umyte a dôkladne očistite kapustu a mrkvu.
- Kapustu si rozdeľte na 4 časti, z každej odstráňte tvrdé hlúby. Veľkým nožom ju rozkrájajte na tenké rezančeky.
- Nakrájanú kapustu vložte do väčšej misky. Pridajte soľ, premiešajte a nechajte približne pol hodinu postáť.
- Za dobu odležania pustí kapusta šťavu, tú sceďte a kapustu dôkladne vyžmýkajte.
- Do misky pridajte nastrúhanú mrkvu. Odporúčame ju strúhať na hrubšom strúhadle. Premiešajte a pridajte korenie podľa chuti.
- Vo vedľajšej miske si zmiešajte ocot s cukrom – cukor by sa mal úplne rozpustiť. Roztok môžete dochutiť horčicou.
- Zmes primiešajte k majonéze a zálievku nalejte k zelenine.
- Premiešajte a nechajte aspoň 30 minút odležať v chladničke, aby sa prepojili chute.
Zdieľať na