Ak si chcete pripraviť výnimočný obed, vyskúšajte náš recept na kuracie stehná s hráškom a smotanou. Nielen, že toto jedlo prvotriedne chutí, ale je aj jednoduché na prípravu. Ako príloha sa hodia napríklad zemiaky či ryža, no nech už si zvolíte čokoľvek, kuracie mäsko v krémovej omáčke bude na tanieri vyzerať luxusne.
Potrebujeme
- 8 menších horných kuracích stehien
- 3 póry
- 200 g čerstvého alebo mrazeného hrášku
- 500 ml kuracieho vývaru
- 75 g crème fraîche alebo kyslej smotany
- 2 PL olivového oleja + podľa potreby
- 1 PL masla
- 1 PL dijonskej horčice
- 3 PL strúhanky
- za hrsť nasekanej petržlenovej vňate
- soľ a korenie podľa chuti
Postup
Stonky póru nakrájajte na menšie kúsky. Vo väčšom hrnci, ktorý je vhodný aj na zapekanie, zohrejte olivový olej a maslo. Pridajte pór a všetko na nižšom stupni povarte zhruba 10 minút, kým pór nezmäkne.

Na nepriľnavú panvicu vložte kuracie stehná kožkou nadol. Na strednom plameni opekajte, kým kožka nezhnedne. Potom rovnako opečte aj druhú stranu. Ak by sa kožka príliš lepila na panvicu, pridajte trochu oleja.
Kuracie stehná pridajte do hrnca k póru, všetko zalejte vývarom a nechajte mierne zovrieť. Ochuťte soľou a korením, zakryte pokrievkou a na nízkom plameni varte 30 minút.

Následne primiešajte smotanu, horčicu a hrášok. Znovu nechajte mierne zovrieť.
Na záver si zapnite rúru na funkciu grilu. Zmiešajte strúhanku s petržlenovou vňaťkou, posypte ňou pripravený pokrm a v odokrytom hrnci zapečte dozlatista.
Jednotlivé porcie môžete zapiecť aj samostatne v miskách. Prílohu si zvoľte podľa vašej chuti.
Zdieľať na