Recept na dnes: Krémové gnocchi s pestom pripravíte za chvíľu a rovnako rýchlo sa po nich zapráši!

krémové gnocchi s pestom na tanieri

Podľa toho, aké pesto zvolíte, chuť omáčky bude vždy iná (Zdroj: Pexels/Srdjan Sabo)

Recept krémové gnocchi s pestom patrí do kategórie jednoduché a rýchle jedlá. Vyžaduje iba pár minút prípravy a šesť ingrediencií, s ktorými sa dá vyčarovať rýchla večera s lahodnou omáčkou. Vyskúšajte a budete ho pripravovať znova a znova.

Potrebujeme

  • ¼ šálky pesta podľa vlastného výberu (bazalkové alebo paradajkové)
  • 1 šálka smotany na šľahanie
  • ¼ šálky hydinového vývaru alebo suchého bieleho vína
  • 2 strúčiky prelisovaného cesnaku
  • 500 g hotových uvarených zemiakových gnocchi
  • ½ šálky nastrúhaného parmezánu
  • soľ a čierne korenie

Postup

1. Najskôr si pripravíme krémovú omáčku. Do hlbšej panvice dáme pesto, smotanu na šľahanie, vývar alebo víno a prelisovaný cesnak. Začneme variť.
2. Keď omáčka buble, vmiešame hotové a predvarené gnocchi.
3. Panvicu zakryjeme pokrievkou a necháme variť 5 minút.
4. Potom odokryjeme a dobre premiešame. Ešte pár minút povaríme a pridáme soľ a korenie.
5. Do hustej omáčky vmiešame nastrúhaný parmezán, ak je príliš hustá, rozriedime ju vývarom alebo vínom. Hotové krémové gnocchi s pestom ihneď podávame.

Sledujte náš Instagram

Zdroj: Plnielanu.sk, eatwell101.com
Odporúčame