Recept krémové gnocchi s pestom patrí do kategórie jednoduché a rýchle jedlá. Vyžaduje iba pár minút prípravy a šesť ingrediencií, s ktorými sa dá vyčarovať rýchla večera s lahodnou omáčkou. Vyskúšajte a budete ho pripravovať znova a znova.
Potrebujeme
- ¼ šálky pesta podľa vlastného výberu (bazalkové alebo paradajkové)
- 1 šálka smotany na šľahanie
- ¼ šálky hydinového vývaru alebo suchého bieleho vína
- 2 strúčiky prelisovaného cesnaku
- 500 g hotových uvarených zemiakových gnocchi
- ½ šálky nastrúhaného parmezánu
- soľ a čierne korenie
Postup
1. Najskôr si pripravíme krémovú omáčku. Do hlbšej panvice dáme pesto, smotanu na šľahanie, vývar alebo víno a prelisovaný cesnak. Začneme variť.
2. Keď omáčka buble, vmiešame hotové a predvarené gnocchi.
3. Panvicu zakryjeme pokrievkou a necháme variť 5 minút.
4. Potom odokryjeme a dobre premiešame. Ešte pár minút povaríme a pridáme soľ a korenie.
5. Do hustej omáčky vmiešame nastrúhaný parmezán, ak je príliš hustá, rozriedime ju vývarom alebo vínom. Hotové krémové gnocchi s pestom ihneď podávame.
Zdieľať na