Recept na dnes: Halušky s medvedím cesnakom a nivovou omáčkou, to je mňamka!

Tanier halušiek so špenátom

Halušky si môžete pripraviť aj inak ako na klasický spôsob (Zdroj: GettyImages)

Špenátové halušky so syrovou omáčkou iste poznáte, no tie s medvedím cesnakom budú pre vás možno novinka. Klasické zemiakové halušky s jemnou chuťou po cesnaku, krémová syrová omáčka a chrumkavá slanina lákajú už od pohľadu. Jarný obed ako vyšitý.

Budeme potrebovať:

  • 250 g zemiakov
  • hrsť medvedieho cesnaku
  • 250 ml vody
  • 400 g hladkej múky
  • 1 vajce
  • soľ
  • 200 ml smotany na varenie
  • 100 g syru niva
  • biele mleté korenie
  • 150 g dobrej slaniny
  • olej
  • petržlenovú vňať

Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Špenátové halušky sú pochúťkou v mnohých reštauráciách: Urobte si ich s bryndzou alebo syrokrémom!


Postup:

  1. Halušky urobíme tak, ako sme zvyknutí. Zemiaky očistíme, umyjeme a najemno postrúhame.
  2. Medvedí cesnak dáme do mixéra, zalejeme vodou, posolíme a rozmixujeme na hladko.
  3. Nastrúhané zemiaky zmiešame s múkou, vajíčkom a rozmixovaným medvedím cesnakom. Vznikne vláčne haluškové cesto.
  4. Vo veľkom hrnci necháme zovrieť vodu s trochou soli a cez sitko do nej pretláčame halušky. Keď vyplávajú na hladinu, sú uvarené.
  5. Syrová omáčka je hotová za pár minút. Zohrejeme smotanu, rozdrobíme do nej nivu a za stáleho miešania necháme rozpustiť. Na záver dochutíme bielym korením.
  6. Slaninu nakrájame na kocky alebo tenké plátky a opražíme na oleji dochrumkava.
  7. Halušky naložíme na tanier, polejeme omáčkou, posypeme slaninou a ozdobíme čerstvou petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť!


Plní elánu aj na Facebooku: Buďte v obraze a nenechajte si ujsť už žiadny zaujímavý článok

Zdroj: Plnielanu.sk

Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close