Špenátové halušky so syrovou omáčkou iste poznáte, no tie s medvedím cesnakom budú pre vás možno novinka. Klasické zemiakové halušky s jemnou chuťou po cesnaku, krémová syrová omáčka a chrumkavá slanina lákajú už od pohľadu. Jarný obed ako vyšitý.
Budeme potrebovať:
- 250 g zemiakov
- hrsť medvedieho cesnaku
- 250 ml vody
- 400 g hladkej múky
- 1 vajce
- soľ
- 200 ml smotany na varenie
- 100 g syru niva
- biele mleté korenie
- 150 g dobrej slaniny
- olej
- petržlenovú vňať
Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Špenátové halušky sú pochúťkou v mnohých reštauráciách: Urobte si ich s bryndzou alebo syrokrémom!
Postup:
- Halušky urobíme tak, ako sme zvyknutí. Zemiaky očistíme, umyjeme a najemno postrúhame.
- Medvedí cesnak dáme do mixéra, zalejeme vodou, posolíme a rozmixujeme na hladko.
- Nastrúhané zemiaky zmiešame s múkou, vajíčkom a rozmixovaným medvedím cesnakom. Vznikne vláčne haluškové cesto.
- Vo veľkom hrnci necháme zovrieť vodu s trochou soli a cez sitko do nej pretláčame halušky. Keď vyplávajú na hladinu, sú uvarené.
- Syrová omáčka je hotová za pár minút. Zohrejeme smotanu, rozdrobíme do nej nivu a za stáleho miešania necháme rozpustiť. Na záver dochutíme bielym korením.
- Slaninu nakrájame na kocky alebo tenké plátky a opražíme na oleji dochrumkava.
- Halušky naložíme na tanier, polejeme omáčkou, posypeme slaninou a ozdobíme čerstvou petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť!
Plní elánu aj na Facebooku: Buďte v obraze a nenechajte si ujsť už žiadny zaujímavý článok
Zdieľať na