Recept na dnes: Halušky s medvedím cesnakom a nivovou omáčkou, to je mňamka!

Tanier halušiek so špenátom

Halušky si môžete pripraviť aj inak ako na klasický spôsob (Zdroj: GettyImages)

Špenátové halušky so syrovou omáčkou iste poznáte, no tie s medvedím cesnakom budú pre vás možno novinka. Klasické zemiakové halušky s jemnou chuťou po cesnaku, krémová syrová omáčka a chrumkavá slanina lákajú už od pohľadu. Jarný obed ako vyšitý.

Budeme potrebovať:

  • 250 g zemiakov
  • hrsť medvedieho cesnaku
  • 250 ml vody
  • 400 g hladkej múky
  • 1 vajce
  • soľ
  • 200 ml smotany na varenie
  • 100 g syru niva
  • biele mleté korenie
  • 150 g dobrej slaniny
  • olej
  • petržlenovú vňať

Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Špenátové halušky sú pochúťkou v mnohých reštauráciách: Urobte si ich s bryndzou alebo syrokrémom!


Postup:

  1. Halušky urobíme tak, ako sme zvyknutí. Zemiaky očistíme, umyjeme a najemno postrúhame.
  2. Medvedí cesnak dáme do mixéra, zalejeme vodou, posolíme a rozmixujeme na hladko.
  3. Nastrúhané zemiaky zmiešame s múkou, vajíčkom a rozmixovaným medvedím cesnakom. Vznikne vláčne haluškové cesto.
  4. Vo veľkom hrnci necháme zovrieť vodu s trochou soli a cez sitko do nej pretláčame halušky. Keď vyplávajú na hladinu, sú uvarené.
  5. Syrová omáčka je hotová za pár minút. Zohrejeme smotanu, rozdrobíme do nej nivu a za stáleho miešania necháme rozpustiť. Na záver dochutíme bielym korením.
  6. Slaninu nakrájame na kocky alebo tenké plátky a opražíme na oleji dochrumkava.
  7. Halušky naložíme na tanier, polejeme omáčkou, posypeme slaninou a ozdobíme čerstvou petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť!


Plní elánu aj na Facebooku: Buďte v obraze a nenechajte si ujsť už žiadny zaujímavý článok

Zdroj: Plnielanu.sk
Odporúčame