Recept na dnes: Kuracie prsia so špargľou a krémová zemiaková kaša chutia na obed či večeru

Kuracie prsia so špargľou

Kuracie prsia so špargľou vám zachutia (Zdroj: GettyImages)

Ak patríte k milovníkom špargle a kuracieho mäsa, tento recept je ako stvorený pre vás. Vyskúšať ho však môžete aj v prípade, že ste zatiaľ ešte špargli neprišli na chuť. Prezradíme vám totiž, ako ju pripraviť, aby si vaše chuťové poháriky naozaj prišli na svoje. Čerešničkou na torte bude krémová zemiaková kaša s pažítkou, ktorú si môžete pripraviť aj s inými bylinkami.

Potrebujeme

  • 4 ks kuracích pŕs
  • 300 g bielej špargle
  • 150 g strúhaného syra
  • 1 PL masla
  • olej
  • soľ, mleté čierne korenie

Na zemiakovú kašu

  • 1 kg zemiakov
  • 250 ml mlieka
  • 100 ml smotany na šľahanie
  • 50 g masla
  • soľ
  • pažítka (alebo iná bylinka)

Postup

  1. Špargľu očistíme a uvaríme v osolenej vode, do ktorej sme pridali 1 lyžicu masla. Varíme 15 minút.
  2. Kuracie prsia umyjeme, osušíme, prekrojíme na menšie kúsky a naklepeme. Osolíme, okoreníme a z obidvoch strán prudko opečieme na rozpálenom oleji. Preložíme ich na plech. Uvarenú špargľu naukladáme na opečené prsia a posypeme strúhaným syrom. Podlejeme trochou vody.
  3. Dáme zapiecť do rúry vyhriatej na 190 °C, pečieme približne 15 minút.
  4. Medzitým si pripavíme kašu. Očistené múčne zemiaky uvaríme v osolenej vode. Roztláčadlom alebo iným vhodným kuchynským nástrojom ich dôkladne roztlačíme. Nepoužívame ručný mixér, pretože by pustili škrob a kaša by pripomínala lepidlo.
  5. Vlejeme zohriate mlieko zmiešané so smotanou a pridáme maslo. Premiešame. Nakoniec pridáme nasekanú pažítku alebo inú zelenú bylinku podľa chuti (výborný je napríklad medvedí cesnak). Dobrú chuť!

Sledujte náš Facebook

Zdroj: Plnielanu.sk
Odporúčame