Ak patríte k milovníkom špargle a kuracieho mäsa, tento recept je ako stvorený pre vás. Vyskúšať ho však môžete aj v prípade, že ste zatiaľ ešte špargli neprišli na chuť. Prezradíme vám totiž, ako ju pripraviť, aby si vaše chuťové poháriky naozaj prišli na svoje. Čerešničkou na torte bude krémová zemiaková kaša s pažítkou, ktorú si môžete pripraviť aj s inými bylinkami.
Potrebujeme
- 4 ks kuracích pŕs
- 300 g bielej špargle
- 150 g strúhaného syra
- 1 PL masla
- olej
- soľ, mleté čierne korenie
Na zemiakovú kašu
- 1 kg zemiakov
- 250 ml mlieka
- 100 ml smotany na šľahanie
- 50 g masla
- soľ
- pažítka (alebo iná bylinka)
Postup
- Špargľu očistíme a uvaríme v osolenej vode, do ktorej sme pridali 1 lyžicu masla. Varíme 15 minút.
- Kuracie prsia umyjeme, osušíme, prekrojíme na menšie kúsky a naklepeme. Osolíme, okoreníme a z obidvoch strán prudko opečieme na rozpálenom oleji. Preložíme ich na plech. Uvarenú špargľu naukladáme na opečené prsia a posypeme strúhaným syrom. Podlejeme trochou vody.
- Dáme zapiecť do rúry vyhriatej na 190 °C, pečieme približne 15 minút.
- Medzitým si pripavíme kašu. Očistené múčne zemiaky uvaríme v osolenej vode. Roztláčadlom alebo iným vhodným kuchynským nástrojom ich dôkladne roztlačíme. Nepoužívame ručný mixér, pretože by pustili škrob a kaša by pripomínala lepidlo.
- Vlejeme zohriate mlieko zmiešané so smotanou a pridáme maslo. Premiešame. Nakoniec pridáme nasekanú pažítku alebo inú zelenú bylinku podľa chuti (výborný je napríklad medvedí cesnak). Dobrú chuť!
Zdieľať na