Toto jedlo si naozaj zamilujete. Je totiž také nenáročné, a pritom ľahké a lacné, že si ho budete chcieť robiť opakovane. Vyskúšať môžete aj rôzne obmeny, napríklad vynechať šunku alebo cuketu nahradiť inou zeleninou. Ideálne je riadiť sa tým, čo záhradka práve ponúka a na čo máte chuť.
Potrebujeme
- cestoviny (fusili, penne, tagliatelle)
- 1 väčšiu cuketu
- 10 dkg kvalitnej šunky
- 1 cibuľu
- 3 strúčiky cesnaku
- 3 – 5 šampiňónov
- 200 ml kyslej smotany
- 10 dkg strúhaného syra (eidam, parmezán)
- maslo, olivový olej
- soľ
- hrsť čerstvých byliniek (petržlenová vňať, oregano, tymian)
Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Cestoviny s kuracím mäsom a cuketou: Všetko spolu zmiešajte a do 5 minút zasýtite celú rodinu!
Postup

Pripravíme si suroviny. Cibuľu nakrájame nadrobno, cesnak posekáme. Umytú cuketu so šupkou pokrájame na kolieska a potom na menšie kúsky, šampiňóny takisto dôkladne umyjeme a nakrájame na plátky. Šunku môžeme pokrájať na menšie kocky.

Vo woku roztopíme lyžicu masla a pridáme lyžicu olivového oleja. Na rozpálenom tuku orestujeme cibuľu, pridáme cesnak, a opäť chvíľu restujeme. Potom pridáme cuketu a šampiňóny a restujeme, kým zelenina a huby trocha nezmäknú.

Približne po desiatich minútach pridáme šunku a ešte asi päť minút restujeme.

Nakoniec vylejeme kyslú smotanu, pridáme strúhaný syr, dobre premiešame a necháme chvíľu bublať.

Osolíme, pridáme cestoviny uvarené podľa návodu a premiešame. Ozdobíme nadrobno nasekanými bylinkami a môžeme servírovať. Dobrú chuť!
Zdieľať na
Zdieľaní