Recept na dnes: Slaný koláč so špargľou, medvedím cesnakom a bryndzou, takto chutí jar!

Špargľový koláč

Špargľový koláč (Foto: GettyImages)

Špargľová sezóna je v plnom prúde a nemala by chýbať ani na vašom tanieri. Prečo? Obsahuje veľa vitamínov a minerálov, posilňuje imunitu, podporuje činnosť obličiek, je ľahko stráviteľná a pristane aj štíhlej línii. A ešte malá zaujímavosť – špargľa pôsobí ako afrodiziakum!

Existuje množstvo spôsobov, ako využiť jemne sladkastú chuť tejto zeleniny pri varení. Môžete ju podávať ako prílohu, hodí sa do cestovín aj šalátov. Čo sa ale stane, keď spojíte špargľu s jarnou bryndzou a medvedím cesnakom? Predsa najlepší jarný koláč.

Budeme potrebovať:

– zväzok zelenej alebo bielej špargle
– pár lístkov medvedieho cesnaku
– 200 g čerstvej bryndze
– 1 téglik kyslej smotany
– 1 balenie lístkového cesta
– 1 žĺtok
– olivový olej
– soľ a mleté čierne korenie

Postup:

Tento recept je naozaj „rýchlovka“, takže si hneď dajte nahriať rúru na 180 °C. Špargľu umyte, odrežte konce a popražte na olivovom oleji. Trocha posoľte, okoreňte a odstavte z plameňa. V miske rozmiešajte bryndzu s kyslou smotanou, žĺtkom a nasekaným medvedím cesnakom. Vezmite formu menšiu formu na pečenie alebo hlboký plech, vymažte maslom a vyplňte lístkovým cestom tak, aby vznikli okraje. Bryndzovú plnku vylejte na cesto, poukladajte naň špargľu a šupnite na pol hodinku do rúry. Koláč môžete zjesť namiesto obeda alebo servírovať ako pohostenie pre návštevu.


Pozrite na ďalšie skvelé recepty: Nájdete ich v kuchárskej knižke na Martinus.sk

Zdroj: Plnielanu.sk

Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close