Použili ste ju už na rôzne spôsoby a dochádza vám fantázia? V sezóne cukety by bola škoda nevyužiť každý jeden kúsok, ktorý nám záhrada dopriala. A keďže v jednoduchosti je krása, odporúčame cestoviny tagliatelle s kuracím mäsom a cuketou, ktoré budú zaručene chutiť malým aj veľkým straníkom.
Potrebujeme:
- 2 kuracie prsia
- 1 menšiu cuketu
- 1 cibuľu
- 2 strúčiky cesnaku
- kyslú smotanu
- provensálske korenie
- mleté čierne korenie
- soľ
- olivový olej
- tagliatelle
Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Plnená guľatá cuketa s bryndzou: Na víkendový obed je ako stvorená
Postup:
1. Kuracie mäso nakrájame na rezančeky. Cibuľu pokrájame nadrobno, umytú cuketu aj so šupou na malé polmesiačiky.
2. Na panvici si rozpálime trocha olivového oleja. Pridáme kuracie mäso a restujeme zo všetkých strán.
3. Pridáme cuketu a cibuľu, dobre zamiešame. Osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a pokračujeme v restovaní, kým mäso, cuketa aj cibuľa nechytia peknú hnedastú farbu.
Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Zapekaná cuketa s mäsom a syrom: Dobrota, ktorej nepoviete nie
4. Nakoniec pridáme cesnak, posypeme provensálskym korením a vlejeme téglik kyslej smotany. Zamiešame, necháme prejsť varom a odstavíme.
5. Na tanier si pripravíme uverené cestoviny.
6. Zalejeme omáčkou s kuracím mäsom a cuketou, môžeme dozdobiť lístkami bazalky.
Dobrú chuť!