Ak hľadáte ľahký letný dezert, ktorý sa hodí na teplé dni, určite vyskúšajte tieto exkluzívne jahodové rezy. Vďaka tomu, že sú nepečené, si ich môžete pripraviť za pár minút kedykoľvek a užiť si ich chuť naplno. Hodia sa nielen ako pohostenie na grilovačku, ale aj ako svieži ovocný dezert na oslavy a stretnutia.
Potrebujeme
Cesto
- 330 g maslových sušienok
- 20 g kakaa
- 120 g masla
Plnka
- 10 plátkov želatíny
- 200 g bielej čokolády
- 300 ml smotany na šľahanie
- 500 ml kokosového mlieka v plechovke
- vanilku
Vrchná vrstva
- 300 g čerstvých jahôd
- 1 balenie tortovej želatíny
Postup
- K rozomletým sušienkam pridajte kakao a hmotu premiešajte.
- Pridajte roztopené maslo a vypracujte pevnú hmotu, ktorú natlačte na papierom vyložené dno plechu s rozmerom 20×24 centimetrov.
- Namočte si želatínu a nechajte ju trochu nasať tekutinu. Medzitým si roztopte čokoládu a mierne zohrejte smotanu s kokosovým mliekom (nesmie vrieť) a spojte s čokoládou.
- Do teplej hladkej zmesi pridajte vanilku, vyžmýkanú želatínu a miešajte, kým sa nerozpustí.
- Zmes vylejte na pripravený korpus a nechajte približne 3 hodiny odstáť v chladničke.
- Na vrch rozložte očistené a nakrájané kúsky jahôd, ktoré zalejte želatínou pripravenou podľa návodu na obale.
- Nechajte koláčik dobre stuhnúť a krájajte rovnaké kocky, ktoré môžete ihneď servírovať.
Zdieľať na
Zdieľaní