Svieži letný DEZERT za pár minút: Nepečené jahodové rezy ulahodia každej návšteve

Ovocnej nepečenej lahôdke odolá málokto (Zdroj: Freepik/ KamranAydinov)

Ak hľadáte ľahký letný dezert, ktorý sa hodí na teplé dni, určite vyskúšajte tieto exkluzívne jahodové rezy. Vďaka tomu, že sú nepečené, si ich môžete pripraviť za pár minút kedykoľvek a užiť si ich chuť naplno. Hodia sa nielen ako pohostenie na grilovačku, ale aj ako svieži ovocný dezert na oslavy a stretnutia.

Potrebujeme

Cesto

  • 330 g maslových sušienok
  • 20 g kakaa
  • 120 g masla

Plnka

  • 10 plátkov želatíny
  • 200 g bielej čokolády
  • 300 ml smotany na šľahanie
  • 500 ml kokosového mlieka v plechovke
  • vanilku

Vrchná vrstva

  • 300 g čerstvých jahôd
  • 1 balenie tortovej želatíny

Postup

  1. K rozomletým sušienkam pridajte kakao a hmotu premiešajte.
  2. Pridajte roztopené maslo a vypracujte pevnú hmotu, ktorú natlačte na papierom vyložené dno plechu s rozmerom 20×24 centimetrov.
  3. Namočte si želatínu a nechajte ju trochu nasať tekutinu. Medzitým si roztopte čokoládu a mierne zohrejte smotanu s kokosovým mliekom (nesmie vrieť) a spojte s čokoládou.
  4. Do teplej hladkej zmesi pridajte vanilku, vyžmýkanú želatínu a miešajte, kým sa nerozpustí.
  5. Zmes vylejte na pripravený korpus a nechajte približne 3 hodiny odstáť v chladničke.
  6. Na vrch rozložte očistené a nakrájané kúsky jahôd, ktoré zalejte želatínou pripravenou podľa návodu na obale.
  7. Nechajte koláčik dobre stuhnúť a krájajte rovnaké kocky, ktoré môžete ihneď servírovať.

Sledujte náš Instagram

Zdroj: plnielanu.sk
Odporúčame