Recept na dnes: Upečte si parmezánové sušienky s bylinkami – hotové sú za pár minút!

slané parmezánové sušienky s bylinkami

Slané sušienky sa skvele hodia napríklad aj k vínu (Zdroj: Freepik/KamranAydinov)

Hľadáte super jednoduchý recept na slané pohostenie? Vyskúšajte tieto parmezánové sušienky s bylinkami. Rýchla a nenáročná príprava sa vydarí aj tým, ktorí nemajú veľké skúsenosti s pečením. Stačí vám jedna misa a tri základné suroviny, plus niečo na dochutenie. Prekvapíte nimi rodinu, aj hostí a určite budú zaujímavým spestrením každej silvestrovskej oslavy.

Potrebujeme

  • 100 g studeného masla nakrájaného na kocky
  • 100 g hladkej múky
  • 100 g nastrúhaného parmezánu
  • čerstvý rozmarín a tymián nakrájaný na malé kúsky
  • mleté čierne korenie
  • 2 PL teplej vody

Postup

  1. Rukou alebo mixérom vymiešame maslo, múku a nastrúhaný parmezán.
  2. Cesto bude najprv drobivé, ale pridáme bylinky a čierne korenie a pokračujeme, až kým sa zmes nespojí do kompaktného cesta.
  3. Hotové cesto rozdelíme na dve polovice, vyvaľkáme ich do valčeka s priemerom asi 3 centimetre a každý zabalíme do potravinovej fólie.
  4. Necháme ich 15 minút v chladničke a predhrejeme rúru na 180 ºC.
  5. Potom odstránime fóliu a valčeky cesta krájame na asi 1 centimeter hrubé kolieska. Uložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie.
  6. Každý potrieme vodou a prípadne posypeme trochou parmezánu alebo nasekanými bylinkami.
  7. Parmezánové sušienky pečieme asi 10 minút, až kým nezískajú zlatý povrch. Necháme vychladnúť na plechu, pretože cesto je krehké, až potom servírujeme.

Chystáte sa do kúpeľov či wellness? Vyberte si z týchto najlepších

Zdroj: Plnielanu.sk, Thepetitecook.com
Odporúčame