FOTORECEPT Zeleninové špízy so syrom a šalátom: Odľahčený obed na horúce dni

Zeleninové špízy so syrom na grilovanie a bruschettou

plnielanu.sk

V týchto teplách by klasické špízy s množstvom mäsa asi väčšine nebolo pochuti. Neváhajte preto vyskúšať odľahčené zeleninové špízy plné vynikajúcich surovín. Hlavnou ingredienciou je syr na grilovanie, ktorý dodá celému receptu sýtosť a vynikajúcu chuť. Špízy sú doplnené aj o kusy šampiňónov, zeleniny a nesmie chýbať aj trochu slaninky. Ako prílohu môžete zvoliť listový šalát a bruschetty so sušenými paradajkami.

Potrebujeme (8 špízov):

  • 7-8 šampiňónov
  • červenú papriku
  • žltú/zelenú papriku
  • kaleráb
  • šalát
  • 250 g syru na grilovanie
  • pár plátkov slaniny
  • 100 g sušených paradajok
  • granulovaný cesnak
  • olivový olej
  • bagetu
  • soľ, korenie

Postup:

Nachystáme a očistíme si zeleninu.

Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Dodajte kuracím špízom niečo navyše: Skvelé sú s pórovo-syrovou omáčkou


Papriku nakrájame na silné štvorce.
Kaleráb nakrájame tiež na hrubšie štvorce, šampiňóny prerežeme na pol.

Mohlo by vás zaujímať: Jedlá na ihle ulahodia aj vám: Vyskúšajte ich menej tradičné variácie


Pokračujeme syrom, pričom niektoré časti syru môžeme obaliť v slaninke.
Zeleninu a syr striedavo napichujeme na špajdle.

Mohlo by vás zaujímať: Rýchle chuťovky nielen pre návštevy: Na teplé letné večery sú ako stvorené


Sušené paradajky nakrájame, pridáme trochu olivového oleja, sušeného cesnaku a byliniek.
Na rozpálenom oleji opražíme špízy zo všetkých strán.

Mohlo by vás zaujímať: Aj počas pôstu si môžete pochutiť: Týmto jedlám mäso nechýba


Keď budú špízy zlatisté, môžeme ich nachvíľu prikryť, aby zelenina trochu zmäkla a šampiňóny sa podusili.
Bagetu nakrájame šikmo.

Mohlo by vás zaujímať: 3 skvelé recepty s pivom: Pripravte si parádnu pizzu, pečené kura aj čokoládový koláč


Z oboch strán opečieme na oleji, môžeme potrieť zmesou byliniek a cesnaku.

Máte v obľube špízy? Na aké spôsoby si ich pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom v diskusii pod článkom.

Zdroj: plnielanu.sk, plnielanu.sk/Michaela, plnielanu.sk/Michaela

Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close