V týchto teplách by klasické špízy s množstvom mäsa asi väčšine nebolo pochuti. Neváhajte preto vyskúšať odľahčené zeleninové špízy plné vynikajúcich surovín. Hlavnou ingredienciou je syr na grilovanie, ktorý dodá celému receptu sýtosť a vynikajúcu chuť. Špízy sú doplnené aj o kusy šampiňónov, zeleniny a nesmie chýbať aj trochu slaninky. Ako prílohu môžete zvoliť listový šalát a bruschetty so sušenými paradajkami.
Potrebujeme (8 špízov):
- 7-8 šampiňónov
- červenú papriku
- žltú/zelenú papriku
- kaleráb
- šalát
- 250 g syru na grilovanie
- pár plátkov slaniny
- 100 g sušených paradajok
- granulovaný cesnak
- olivový olej
- bagetu
- soľ, korenie
Postup:
![]() |
Nachystáme a očistíme si zeleninu. |
Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Dodajte kuracím špízom niečo navyše: Skvelé sú s pórovo-syrovou omáčkou |
|
![]() |
Papriku nakrájame na silné štvorce. |
![]() |
Kaleráb nakrájame tiež na hrubšie štvorce, šampiňóny prerežeme na pol. |
Mohlo by vás zaujímať: Jedlá na ihle ulahodia aj vám: Vyskúšajte ich menej tradičné variácie |
|
![]() |
Pokračujeme syrom, pričom niektoré časti syru môžeme obaliť v slaninke. |
![]() |
Zeleninu a syr striedavo napichujeme na špajdle. |
Mohlo by vás zaujímať: Rýchle chuťovky nielen pre návštevy: Na teplé letné večery sú ako stvorené |
|
![]() |
Sušené paradajky nakrájame, pridáme trochu olivového oleja, sušeného cesnaku a byliniek. |
![]() |
Na rozpálenom oleji opražíme špízy zo všetkých strán. |
Mohlo by vás zaujímať: Aj počas pôstu si môžete pochutiť: Týmto jedlám mäso nechýba |
|
![]() |
Keď budú špízy zlatisté, môžeme ich nachvíľu prikryť, aby zelenina trochu zmäkla a šampiňóny sa podusili. |
![]() |
Bagetu nakrájame šikmo. |
Mohlo by vás zaujímať: 3 skvelé recepty s pivom: Pripravte si parádnu pizzu, pečené kura aj čokoládový koláč |
|
![]() |
Z oboch strán opečieme na oleji, môžeme potrieť zmesou byliniek a cesnaku. |
Máte v obľube špízy? Na aké spôsoby si ich pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom v diskusii pod článkom.
Zdieľať na