Uvarte si s nami salašnícku krémovú polievku: Zasýti a zahreje každého hladoša

Ochutnajte lahodnú polievku, ktorú máte za pár minút na stole (Zdroj: Freepik/user14908974)

Chladná jeseň si pýta teplé a lahodné pokrmy, ktoré zasýtia. Ak nemáte čas pripravovať pre rodinu každý deň hlavné jedlo, ktoré zaberie niekoľko desiatok minút, skúste zvoliť túto lahodnú polievku, ktorú máte na stole takmer okamžite. Navyše, túto rýdzo slovenskú krémovú polievku stačí podávať s čerstvým chlebíkom a nepotrebujete pripravovať ani druhý chod.

Potrebujeme

  • 100 g údeného syra
  • 100 g bryndze
  • 200 ml kyslej smotany
  • 300 ml vody
  • soľ a korenie podľa chuti
  • 50 g hladkej múky
  • 250 g zemiakov
  • 1 menšiu cibuľu
  • 50 g tuku (odporúčame použiť bravčovú masť)
  • 1 PL mlieka
  • 1 ČL mletej červenej papriky
  • petržlenovú vňať a mletú rascu na dochutenie

Postup

  1. Očistené zemiaky si nakrájajte na kolieska.
  2. Očistite si cibuľku, nakrájajte ju na jemné kúsky a na rozohriatom tuku v hrnci ju opečte dosklovita.
  3. Pridajte pripravené zemiaky, ktoré krátko popražte.
  4. Zaprášte múkou, pridajte dochucovadlá a podlejte vodou.
  5. Varte kým zemiaky nezmäknú, podľa potreby pridávajte po troške vodu.
  6. Polievku rozmixujte ponorným mixérom.
  7. Pridajte bryndzu, nastrúhaný údený syr, mlieko a smotanu.
  8. Za občasného miešania nechajte prevrieť a odstavte.
  9. Pred podávaním dochuťte nasekanou petržlenovou vňaťou.

Sledujte náš Instagram

Zdroj: plnielanu.sk
Odporúčame