Recept na dnes: Netradičné tuniakové fašírky budete mať na stole do hodiny!

Tuniakové fašírky hneď zaženú hlad (Zdroj: Freepik/timolina)

Príprava niektorých hlavných jedál môže byť pomerne zdĺhavá. Tieto netradičné fašírky pripravené z tuniaka však budete mať do hodiny na stole. Zaujímavá kombinácia chutí vás určite očarí a recept zaradíte medzi svoje obľúbené.

Potrebujeme

  • 320 g konzervovaného tuniaka vo vlastnej šťave
  • 2 staršie rožky alebo žemle
  • 2 vajcia
  • 4 ČL dijonskej horčice
  • 2 ČL citrónovej kôry
  • 2 PL citrónovej šťavy
  • 2 PL vody alebo šťavy z konzervy tuniaka
  • 4 PL čerstvej nasekanej petržlenovej vňaťky
  • 4 PL čerstvej nasekanej pažítky, jarnej cibuľky alebo šalotky
  • soľ a korenie podľa chuti
  • čili omáčka (voliteľné)
  • olej a trocha masla na vyprážanie
  • olivový olej na zriedenie šťavy z tuniaka (voliteľné)

Postup

  1. Z konzervy tuniaka vylejte šťavu, alebo si z nej odložte a použite ju pri príprave receptu. Stačí do nej pridať za 2 lyžičky olivového oleja.
  2. V miske zmiešajte tuniaka, horčicu, na kúsky natrhané pečivo, citrónovú kôru a šťavu, vodu (alebo šťavu z tuniaka s olejom), pažítku, vňať a prípadne aj čili omáčku. Osoľte a okoreňte podľa chuti. Primiešajte vajcia.
  3. Zmes rozdeľte na 8 častí a vyformujte z nich fašírky.
  4. Na panvici rozohrejte na strednej teplote olej a trochu masla, ktoré dodá fašírkam chuť. Uložte na panvicu pripravené fašírky a opekajte 3 – 4 minúty z každej strany, alebo kým mierne nezhnednú.
  5. Hotové tuniakové fašírky podávajte s ryžou, zemiakmi, k zeleninovému šalátu alebo ako hamburger v žemli.

Tip: Ak sa príliš neponáhľate, uložte vyformované, ešte surové fašírky na plech vystlaný papierom na pečenie a odložte na hodinu do chladničky. Vďaka tomu budú pri vyprážaní lepšie držať svoj tvar.
 Sledujte náš Facebook

Zdroj: plnielanu.sk, simplyrecipes.com
Odporúčame