Príprava niektorých hlavných jedál môže byť pomerne zdĺhavá. Tieto netradičné fašírky pripravené z tuniaka však budete mať do hodiny na stole. Zaujímavá kombinácia chutí vás určite očarí a recept zaradíte medzi svoje obľúbené.
Potrebujeme
- 320 g konzervovaného tuniaka vo vlastnej šťave
- 2 staršie rožky alebo žemle
- 2 vajcia
- 4 ČL dijonskej horčice
- 2 ČL citrónovej kôry
- 2 PL citrónovej šťavy
- 2 PL vody alebo šťavy z konzervy tuniaka
- 4 PL čerstvej nasekanej petržlenovej vňaťky
- 4 PL čerstvej nasekanej pažítky, jarnej cibuľky alebo šalotky
- soľ a korenie podľa chuti
- čili omáčka (voliteľné)
- olej a trocha masla na vyprážanie
- olivový olej na zriedenie šťavy z tuniaka (voliteľné)
Postup
- Z konzervy tuniaka vylejte šťavu, alebo si z nej odložte a použite ju pri príprave receptu. Stačí do nej pridať za 2 lyžičky olivového oleja.
- V miske zmiešajte tuniaka, horčicu, na kúsky natrhané pečivo, citrónovú kôru a šťavu, vodu (alebo šťavu z tuniaka s olejom), pažítku, vňať a prípadne aj čili omáčku. Osoľte a okoreňte podľa chuti. Primiešajte vajcia.
- Zmes rozdeľte na 8 častí a vyformujte z nich fašírky.
- Na panvici rozohrejte na strednej teplote olej a trochu masla, ktoré dodá fašírkam chuť. Uložte na panvicu pripravené fašírky a opekajte 3 – 4 minúty z každej strany, alebo kým mierne nezhnednú.
- Hotové tuniakové fašírky podávajte s ryžou, zemiakmi, k zeleninovému šalátu alebo ako hamburger v žemli.
Tip: Ak sa príliš neponáhľate, uložte vyformované, ešte surové fašírky na plech vystlaný papierom na pečenie a odložte na hodinu do chladničky. Vďaka tomu budú pri vyprážaní lepšie držať svoj tvar.
Sledujte náš Facebook
Zdieľať na