Vafle sú obľúbenou sladkou dobrotou, ktorej neodolá asi nikto. Poznáme ich všetci a pripravujeme si ich na rôzne spôsoby. Vedeli ste však o tom, že z nich môžete v priebehu chvíľky vykúzliť efektívny dezert, ktorý je hotovou pastvou pre oči? Vafľové sendviče sú skvelým letným pohostením, ktoré je plné sladučkej plnky a čerstvého ovocia. Skúste si pripraviť tento dezert bez pečenia a zamilujte sa do klasiky v novom šate.
Potrebujete
- 500 g mäkkého tučného tvarohu
- 150 g práškového cukru
- 1 PL citrónovej šťavy
- 200 ml smotany na šľahanie
- 15 g želatíny
- 12 ks obdĺžnikových vaflí
- 400 g čerstvých jahôd
- práškový cukor na posypanie
Postup
- Pripravte si vafle v tvare obdĺžnikov podľa svojho overeného receptu. Ak zvoláte kupovanú verziu, tento krok, samozrejme, preskočte.
- V miske zmiešajte tvaroh s cukrom, citrónovou šťavou a smotanou, ktorú si vopred vyšľaháte na šľahačku.
- Pripravte si želatínu podľa návodu a opatrne ju vmiešajte do pripravenej náplne. Zmes dôkladne premiešajte.
- Vezmite si menší plech alebo inú vhodnú formu a pokryte jej dno polovicou vaflí.
- Obvod okolo nich obložte očistenými a na polovice prekrojenými jahodami. Ukladajte ich jednu vedľa druhej a zafixujte ich trochou krému, ktorý medzi ne naneste pomocou cukrárskeho vrecka.
- Vafľový „korpus“ natrite polovicou plnky, pridajte zvyšné jahody nakrájané na malé kúsky a ovocnú vrstvu prikryte opäť náplňou.
- Na povrch rozložte zvyšnú polovicu vaflí a rezy odložte do chladničky aspoň na hodinku stuhnúť.
- Pred servírovaním ich posypte cukrom, prípadne pridajte kopček šľahačky či obľúbenú polevu.
Zdieľať na