Pripravte si VAFLE trochu inak: Lahodné rezy chutia nielen ako sladké a sýte raňajky

Ľahučký dezert z vaflí spája moderné prevedenie a klasickú chuť (Zdroj: Freepik/azerbaijan_stockers)

Vafle sú obľúbenou sladkou dobrotou, ktorej neodolá asi nikto. Poznáme ich všetci a pripravujeme si ich na rôzne spôsoby. Vedeli ste však o tom, že z nich môžete v priebehu chvíľky vykúzliť efektívny dezert, ktorý je hotovou pastvou pre oči? Vafľové sendviče sú skvelým letným pohostením, ktoré je plné sladučkej plnky a čerstvého ovocia. Skúste si pripraviť tento dezert bez pečenia a zamilujte sa do klasiky v novom šate.

Potrebujete

  • 500 g mäkkého tučného tvarohu
  • 150 g práškového cukru
  • 1 PL citrónovej šťavy
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 15 g želatíny
  • 12 ks obdĺžnikových vaflí
  • 400 g čerstvých jahôd
  • práškový cukor na posypanie

Postup

  1. Pripravte si vafle v tvare obdĺžnikov podľa svojho overeného receptu. Ak zvoláte kupovanú verziu, tento krok, samozrejme, preskočte.
  2. V miske zmiešajte tvaroh s cukrom, citrónovou šťavou a smotanou, ktorú si vopred vyšľaháte na šľahačku.
  3. Pripravte si želatínu podľa návodu a opatrne ju vmiešajte do pripravenej náplne. Zmes dôkladne premiešajte.
  4. Vezmite si menší plech alebo inú vhodnú formu a pokryte jej dno polovicou vaflí.
  5. Obvod okolo nich obložte očistenými a na polovice prekrojenými jahodami. Ukladajte ich jednu vedľa druhej a zafixujte ich trochou krému, ktorý medzi ne naneste pomocou cukrárskeho vrecka.
  6. Vafľový „korpus“ natrite polovicou plnky, pridajte zvyšné jahody nakrájané na malé kúsky a ovocnú vrstvu prikryte opäť náplňou.
  7. Na povrch rozložte zvyšnú polovicu vaflí a rezy odložte do chladničky aspoň na hodinku stuhnúť.
  8. Pred servírovaním ich posypte cukrom, prípadne pridajte kopček šľahačky či obľúbenú polevu.

Sledujte náš Instagram

Zdroj: plnielanu.sk
Odporúčame