Ak hľadáte inšpiráciu na nekomplikovanú večeru, zapekané zemiaky na mexický spôsob by ste rozhodne mali vyskúšať. Výdatné a jednoduché jedlo sa perfektne hodí do jedálnička chladnejších dní. Je to jedlo plné zeleniny a vyvážených chutí a pripravíte ho v jednej panvici alebo v hrnci. Taká bezproblémová záležitosť, ktorú zvládne pripraviť aj menej skúsený kuchár.
Potrebujeme
- 3 veľké zemiaky nakrájané na kocky aj so šupkou
- 2 PL slnečnicového oleja
- 1 červená paprika nakrájaná na menšie kúsky
- 8 stredne veľkých šampiňónov
- 1 stredne veľká cuketa nakrájaná na kocky
- 240 g precedenej červenej fazule z konzervy
- 400 g sekaných paradajok v konzerve
- 2 ČL údenej mletej papriky
- 1 ČL mletej rasce
- 1 ČL mletého chilli prášku
- soľ a čierne korenie
- 75 g nastrúhaného syra typu cheddar
- nakrájaný čerstvý koriander alebo petržlenová vňať
Postup
- Kocky zemiakov premiešame s olejom a rozložíme ich do zapekacej nádoby. Pečieme pri 190 ºC asi 45 minút. Počas pečenia premiešame, aby boli rovnomerne chrumkavé.
- V mise zmiešame všetky pripravené druhy zeleniny a posypeme ich koreninami.
- Celú zmes primiešame k opečeným zemiakom, dobre premiešame a dáme piecť ešte na 30 minút, pokým zelenina nezmäkne a paradajky nevytvoria omáčku.
- Nakoniec zapekané zemiaky posypeme syrom cheddar a zapekáme už len pár minút. Posypeme čerstvými bylinkami.
Zdieľať na