Recept na dnes: Zapekané zemiaky na mexický spôsob – v chladných dňoch zahrejú a chutia skvele!

zapekané zemiaky na mexický spôsob

Aj jednoduché jedlo môže byť výdatnou večerou (Zdroj: Freepik/KamranAydinov)

Ak hľadáte inšpiráciu na nekomplikovanú večeru, zapekané zemiaky na mexický spôsob by ste rozhodne mali vyskúšať. Výdatné a jednoduché jedlo sa perfektne hodí do jedálnička chladnejších dní. Je to jedlo plné zeleniny a vyvážených chutí a pripravíte ho v jednej panvici alebo v hrnci. Taká bezproblémová záležitosť, ktorú zvládne pripraviť aj menej skúsený kuchár.

Potrebujeme

  • 3 veľké zemiaky nakrájané na kocky aj so šupkou
  • 2 PL slnečnicového oleja
  • 1 červená paprika nakrájaná na menšie kúsky
  • 8 stredne veľkých šampiňónov
  • 1 stredne veľká cuketa nakrájaná na kocky
  • 240 g precedenej červenej fazule z konzervy
  • 400 g sekaných paradajok v konzerve
  • 2 ČL údenej mletej papriky
  • 1 ČL mletej rasce
  • 1 ČL mletého chilli prášku
  • soľ a čierne korenie
  • 75 g nastrúhaného syra typu cheddar
  • nakrájaný čerstvý koriander alebo petržlenová vňať

Postup

  1. Kocky zemiakov premiešame s olejom a rozložíme ich do zapekacej nádoby. Pečieme pri 190 ºC asi 45 minút. Počas pečenia premiešame, aby boli rovnomerne chrumkavé.
  2. V mise zmiešame všetky pripravené druhy zeleniny a posypeme ich koreninami.
  3. Celú zmes primiešame k opečeným zemiakom, dobre premiešame a dáme piecť ešte na 30 minút, pokým zelenina nezmäkne a paradajky nevytvoria omáčku.
  4. Nakoniec zapekané zemiaky posypeme syrom cheddar a zapekáme už len pár minút. Posypeme čerstvými bylinkami.

Sledujte náš Instagram

Zdroj: Plnielanu.sk, Easycheesyvegetarian.com
Odporúčame