Recept na dnes: Hubárska sezóna vrcholí, stavte na hríbový guláš s fazuľou

hríbový guláš s fazuľou

Recept na chutný hríbový guláš s fazuľou (Zdroj: GettyImages)

So zmenou počasia sa menia aj naše chute. Zatiaľ, čo v lete dominujú šaláty a jedlá z grilu, na jeseň vyťahujeme kotlík. Guláš už dávno nie je iba o mäse a dá sa pripraviť z kadečoho. Hubárska sezóna vrcholí, tak prečo ju nevyužiť.

Prezradíme vám recept na guláš, z ktorého nebudú mať radosť iba hubári. Rovnako dobre si na ňom pochutia veľkí jedáci, vegetariáni aj tí, ktorí si strážia postavu. Hríbový guláš s fazuľou je sýty, rýchly, lacný, zdravý a na nerozoznanie od toho klasického.

Budeme potrebovať:

  • 200 g strakatej fazule
  • 2 veľké cibule
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 2 PL rastlinného oleja
  • 2 PL paradajkového pretlaku
  • 1 PL mletej sladkej papriky
  • 500 g čerstvých húb
  • 1 červenú papriku
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • drvenú rascu
  • oregano
  • 1 jarnú cibuľku

Postup:

Fazuľu namočíme deň vopred, aby sa rýchlejšie uvarila. Na druhý deň ju iba prepláchneme, zalejeme čistou a uvaríme do polomäkka.

Cibuľu a cesnak nakrájame najemno, opražíme na oleji dozlatista, pridáme pretlak, chvíľku povaríme a poprášime mletou paprikou.

Očistené huby spolu s paprikou nakrájame na kocky, pridáme k cibuľovému základu, chvíľu restujeme a podlejeme vodou. Pridáme ešte fazuľu, zakryjeme pokrievkou a necháme dusiť, kým fazuľa úplne nezmäkne.

Na záver guľáš dochutíme soľou a koreninami. Podávame ozdobený nasekanou jarnou cibuľkou, s krajcom dobrého chleba, alebo dusenou ryžou.


Chcete čítať viac takýchto článkov? Sledujte nás aj na Facebooku!

 

Zdroj: plnielanu.sk
Odporúčame