So zmenou počasia sa menia aj naše chute. Zatiaľ, čo v lete dominujú šaláty a jedlá z grilu, na jeseň vyťahujeme kotlík. Guláš už dávno nie je iba o mäse a dá sa pripraviť z kadečoho. Hubárska sezóna vrcholí, tak prečo ju nevyužiť.
Prezradíme vám recept na guláš, z ktorého nebudú mať radosť iba hubári. Rovnako dobre si na ňom pochutia veľkí jedáci, vegetariáni aj tí, ktorí si strážia postavu. Hríbový guláš s fazuľou je sýty, rýchly, lacný, zdravý a na nerozoznanie od toho klasického.
Budeme potrebovať:
- 200 g strakatej fazule
- 2 veľké cibule
- 4 strúčiky cesnaku
- 2 PL rastlinného oleja
- 2 PL paradajkového pretlaku
- 1 PL mletej sladkej papriky
- 500 g čerstvých húb
- 1 červenú papriku
- soľ
- mleté čierne korenie
- drvenú rascu
- oregano
- 1 jarnú cibuľku
Postup:
Fazuľu namočíme deň vopred, aby sa rýchlejšie uvarila. Na druhý deň ju iba prepláchneme, zalejeme čistou a uvaríme do polomäkka.
Cibuľu a cesnak nakrájame najemno, opražíme na oleji dozlatista, pridáme pretlak, chvíľku povaríme a poprášime mletou paprikou.
Očistené huby spolu s paprikou nakrájame na kocky, pridáme k cibuľovému základu, chvíľu restujeme a podlejeme vodou. Pridáme ešte fazuľu, zakryjeme pokrievkou a necháme dusiť, kým fazuľa úplne nezmäkne.
Na záver guľáš dochutíme soľou a koreninami. Podávame ozdobený nasekanou jarnou cibuľkou, s krajcom dobrého chleba, alebo dusenou ryžou.
Chcete čítať viac takýchto článkov? Sledujte nás aj na Facebooku!
Zdieľať na