Recept na dnes: Hubárska sezóna vrcholí, stavte na hríbový guláš s fazuľou

hríbový guláš s fazuľou

Recept na chutný hríbový guláš s fazuľou (Zdroj: GettyImages)

So zmenou počasia sa menia aj naše chute. Zatiaľ, čo v lete dominujú šaláty a jedlá z grilu, na jeseň vyťahujeme kotlík. Guláš už dávno nie je iba o mäse a dá sa pripraviť z kadečoho. Hubárska sezóna vrcholí, tak prečo ju nevyužiť.

Prezradíme vám recept na guláš, z ktorého nebudú mať radosť iba hubári. Rovnako dobre si na ňom pochutia veľkí jedáci, vegetariáni aj tí, ktorí si strážia postavu. Hríbový guláš s fazuľou je sýty, rýchly, lacný, zdravý a na nerozoznanie od toho klasického.

Budeme potrebovať:

  • 200 g strakatej fazule
  • 2 veľké cibule
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 2 PL rastlinného oleja
  • 2 PL paradajkového pretlaku
  • 1 PL mletej sladkej papriky
  • 500 g čerstvých húb
  • 1 červenú papriku
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • drvenú rascu
  • oregano
  • 1 jarnú cibuľku

Postup:

Fazuľu namočíme deň vopred, aby sa rýchlejšie uvarila. Na druhý deň ju iba prepláchneme, zalejeme čistou a uvaríme do polomäkka.

Cibuľu a cesnak nakrájame najemno, opražíme na oleji dozlatista, pridáme pretlak, chvíľku povaríme a poprášime mletou paprikou.

Očistené huby spolu s paprikou nakrájame na kocky, pridáme k cibuľovému základu, chvíľu restujeme a podlejeme vodou. Pridáme ešte fazuľu, zakryjeme pokrievkou a necháme dusiť, kým fazuľa úplne nezmäkne.

Na záver guľáš dochutíme soľou a koreninami. Podávame ozdobený nasekanou jarnou cibuľkou, s krajcom dobrého chleba, alebo dusenou ryžou.


Chcete čítať viac takýchto článkov? Sledujte nás aj na Facebooku!

 

Zdroj: plnielanu.sk

Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close