Lečo patrí medzi recepty, ktoré sa robia už celé generácie. Aj napriek tomu na túto rýchlu a najmä chutnú pochúťku niekedy zabudneme. Čo tak pripraviť si toto klasické jedlo práve dnes?
Potrebujeme
- 3 ks bielej papriky
- 3 ks kápie
- 5 rajčín
- 1 cibuľa
- 4 vajíčka
- 1 PL bravčovej masti
- soľ
- čierne mleté korenie
- červená mletá paprika
Postup
- Papriky umyjeme, zbavíme semiačok a nakrájame na tenšie pásiky.
- Paradajky zalejeme horúcou vodou a necháme ich v nej približne 5 minút. Následne ich ošúpeme a pokrájame.
- Na bravčovej masti speníme do zlatista pokrájanú cibuľku. Pridáme na drobné kolieska nakrájanú klobásu a opražíme. Následne pridáme papriky, rajčiny a dusíme približne 10 minút.
- Na záver rozbijeme do panvice vajíčka a za stáleho miešania to ešte celé osolíme a okoreníme. Podávame s čerstvým chlebom.
Zdieľať na
Zdieľaní