FOTORECEPT ideálny na leto: Pripravte si ľahkú a rýchlu pečenú makrelu so šalátom

Pečená makrela je chutná a rýchlo pripravená (Zdroj: Plnielanu.sk)

Počas horúcich letných dní má iba málokto energiu a chuť vyvárať zložité jedlá, ktoré neraz preťažujú tráviaci systém. V prípade, že i vy hľadáte recept na niečo jednoduchšie, stavte na ryby. My sme si naposledy pripravili pečené makrely. Inšpirujeme vás?

Potrebujeme

  • 4 makrely
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 5 PL olivového oleja
  • 3 PL korenia na ryby
  • 3 ČL citrónovej kôry
  • soľ
  • mix zeleniny na šalát ako prílohu

Postup

Postup je veľmi jednoduchý. Makrely necháme rozmraziť a následne ich umyjeme pod tečúcou vodou. Nezabudneme ani na vnútorné časti. Potom ryby osušíme kuchynskou utierkou.

(Zdroj: Plnielanu.sk)

Do misky dáme olivový olej, do ktorého pretlačíme cesnak.

(Zdroj: Plnielanu.sk)

Pridáme aj koreniny a zmes poriadne premiešame.

(Zdroj: Plnielanu.sk)

V makrelách urobíme nožom zárezy a pripravenou zmesou potrieme makrely z každej strany.

(Zdroj: Plnielanu.sk)

Na záver ich osolíme a poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Ten vložíme do vopred  vyhriatej rúry. Ryby pečieme približne 30 minút pri teplote 190 °C.

(Zdroj: Plnielanu.sk)

Kým sa ryby pečú, pripravíme si zeleninový šalát podľa chuťových preferencií. Dobrú chuť!

(Zdroj: Plnielanu.sk)

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach

Zdroj: Plnielanu.sk
Odporúčame