Počas horúcich letných dní má iba málokto energiu a chuť vyvárať zložité jedlá, ktoré neraz preťažujú tráviaci systém. V prípade, že i vy hľadáte recept na niečo jednoduchšie, stavte na ryby. My sme si naposledy pripravili pečené makrely. Inšpirujeme vás?
Potrebujeme
- 4 makrely
- 3 strúčiky cesnaku
- 5 PL olivového oleja
- 3 PL korenia na ryby
- 3 ČL citrónovej kôry
- soľ
- mix zeleniny na šalát ako prílohu
Postup
Postup je veľmi jednoduchý. Makrely necháme rozmraziť a následne ich umyjeme pod tečúcou vodou. Nezabudneme ani na vnútorné časti. Potom ryby osušíme kuchynskou utierkou.

Do misky dáme olivový olej, do ktorého pretlačíme cesnak.

Pridáme aj koreniny a zmes poriadne premiešame.

V makrelách urobíme nožom zárezy a pripravenou zmesou potrieme makrely z každej strany.

Na záver ich osolíme a poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Ten vložíme do vopred vyhriatej rúry. Ryby pečieme približne 30 minút pri teplote 190 °C.

Kým sa ryby pečú, pripravíme si zeleninový šalát podľa chuťových preferencií. Dobrú chuť!

Zdieľať na