So stúpajúcimi teplotami stúpa chuť na niečo sladké a osviežujúce. Uspokojte svoje chuťové poháriky kúskom ľahučkého dezertu. Kyslastá chuť limetiek v spojení s exotickým mangom je tou správnou kombináciou na horúce letné popoludnie. Presvedčte sa sami a ochutnajte limetkovo-mangový cheesecake podľa nášho receptu.
Nákupný zoznam:
- 150 g sušienok
- 75 g masla
- 50 g mandlí
- 400 g jemného tvarohu
- 200 g kyslej smotany
- 3 vajíčka
- 1 balenie vanilkového cukru
- 150 g trstinového práškového cukru
- 2 ks limetky
- 2 ks zrelého manga
- 2 PL kukuričného škrobu
Postup:
Okrúhlu formu vystelieme papierom na pečenie a pustíme sa do prípravy korpusu. Sušienky a mandle jednoducho pomixujeme, spojíme s maslom a zmes vtlačíme na dno formy. Pečieme 10 minút v rúre, vyhriatej na 180 °C.
Čas pečenia využijeme na prípravu náplne. Mango očistíme, nakrájame na kocky, rozmixujeme na pyré a polovicu odložíme bokom. Zvyšok pyré zmiešame s tvarohom, smotanou, vanilkou a vajíčkami. Ešte pridáme 130 g cukru, kôru a šťavu z 1 limetky, dobre premiešame a náplň navrstvíme na upečený korpus. Teplotu v rúre znížime na 175 °C a pečieme približne 50 minút. Po upečení necháme cheesecake vychladnúť.
Vrch cheescaku ozdobíme mangovou glazúrou, ktorá mu dodá úžasnú sviežosť a žiarivú farbu. V menšom hrnci zmiešame 20 g cukru, kukuričný škrob, 2 PL mangového pyré a jemne zahrievame do zhustnutia. Nakoniec pridáme zvyšok pyré, šťavu z 1 limetky, premiešame a necháme vychladnúť a vylejeme na cheesecake.
Aby ste si tento fantastický dezert skutočne vychutnali, musí odpočívať celú noc v chladničke. Trpezlivosť ale ruže prináša a v tomto prípade prinesie fantastické sladké osvieženie.
Chcete čítať viac takýchto článkov? Sledujte nás aj na Facebooku!
Zdieľať na