Recept na dnes: Svieži limetkovo-mangový cheesecake je plný exotických chutí, vyskúšate ho?

limentovo-mangový cheescake

Chutný recept na limentovo-mangový cheesecake (Zdroj: Unsplash)

So stúpajúcimi teplotami stúpa chuť na niečo sladké a osviežujúce. Uspokojte svoje chuťové poháriky kúskom ľahučkého dezertu. Kyslastá chuť limetiek v spojení s exotickým mangom je tou správnou kombináciou na horúce letné popoludnie. Presvedčte sa sami a ochutnajte limetkovo-mangový cheesecake podľa nášho receptu.

Nákupný zoznam:

  • 150 g sušienok
  • 75 g masla
  • 50 g mandlí
  • 400 g jemného tvarohu
  • 200 g kyslej smotany
  • 3 vajíčka
  • 1 balenie vanilkového cukru
  • 150 g trstinového práškového cukru
  • 2 ks limetky
  • 2 ks zrelého manga
  • 2 PL kukuričného škrobu

Postup:

Okrúhlu formu vystelieme papierom na pečenie a pustíme sa do prípravy korpusu. Sušienky a mandle jednoducho pomixujeme, spojíme s maslom a zmes vtlačíme na dno formy. Pečieme 10 minút v rúre, vyhriatej na 180 °C.

Čas pečenia využijeme na prípravu náplne. Mango očistíme, nakrájame na kocky, rozmixujeme na pyré a polovicu odložíme bokom. Zvyšok pyré zmiešame s tvarohom, smotanou, vanilkou a vajíčkami. Ešte pridáme 130 g cukru,  kôru  a šťavu z 1 limetky, dobre premiešame a náplň navrstvíme na upečený korpus. Teplotu v rúre znížime na 175 °C a pečieme približne 50 minút. Po upečení necháme cheesecake vychladnúť.

Vrch cheescaku ozdobíme mangovou glazúrou, ktorá mu dodá úžasnú sviežosť a žiarivú farbu. V menšom hrnci zmiešame 20 g cukru, kukuričný škrob, 2 PL mangového pyré a jemne zahrievame do zhustnutia. Nakoniec pridáme zvyšok pyré, šťavu z 1 limetky, premiešame a necháme vychladnúť a vylejeme na cheesecake.

Aby ste si tento fantastický dezert skutočne vychutnali, musí odpočívať celú noc v chladničke. Trpezlivosť ale ruže prináša a v tomto prípade prinesie fantastické sladké osvieženie.


Chcete čítať viac takýchto článkov? Sledujte nás aj na Facebooku!

Zdroj: plnielanu.sk
Odporúčame