Recept na dnes: Paprikáš z králika je príjemná obmena, ak ste prejedení kuracinky

zajačí paprikáš

Zajačí paprikáš bude príjemnou obmenou kuracieho mäsa (Zdroj: GettyImages)

„Já už nechci králika!“ – táto slávna hláška by u nás doma nikdy nezaznela. V našej rodine je králik doslova varený-pečený. Zdravé, chutné mäso pripravujeme na rôzne spôsoby, no najradšej máme paprikáš.

Paprikáš z králika je skutočná lahôdka a príjemná obmena kuracej klasiky. Zvykneme k nemu podávať maslové halušky či cestoviny, hodí sa však k nemu aj ryža. Tento recept je nenáročný, chutný a praktický. Navarte plný hrniec a s obedom si nemusíte robiť starosti ďalšie 3 dni.

Budeme potrebovať:

  • 1,5 kg králičieho mäsa bez kosti
  • 1 cibuľu
  • 2 lyžice masti
  • 1 lyžicu sladkej mletej červenej papriky
  • pár guľôčok nového korenia
  • 2 ks bobkového listu
  • 100 ml smotany na varenie
  • 100 ml kyslej smotany
  • 2 lyžice hladkej múky
  • soľ
  • čierne mleté korenie

Mohlo by vás zaujať: Ideálne mäso pre krásnu postavu: Králik je tá správna voľba


Postup:

  1. Mäso umyjeme pod tečúcou vodou, osušíme a nakrájame na menšie kúsky.
  2. Nadrobno nakrájanú cibuľu speníme na rozpálenej masti, pridáme mäso a prudko opečieme.
  3. Ako náhle sa mäso zatiahne, stiahneme plameň, pridáme mletú papriku, rýchlo premiešame a podlejeme trochou vodou. Použijeme také množstvo vody, aby bolo mäso celkom ponorené.
  4. Do hrnca vhodíme nové korenie, bobkový list a pomaly dusíme zhruba hodinu.
  5. Keď je sa mäso rozpadáva, jedlo dokončíme zátrepkou. Vymiešame smotanu na varenie s kyslou smotanou a múkou. Za stáleho miešania vlejeme do hrnca, prevaríme a podľa chuti pridáme soľ a mleté čierne korenie.
  6. Hotový paprikáš môžeme servírovať s čerstvou petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť!


Hľadáte zaujímavé čítanie? Objavte 55 pravdivých príbehov v skvelej knihe!

Zdroj: Plnielanu.sk
Odporúčame