„Já už nechci králika!“ – táto slávna hláška by u nás doma nikdy nezaznela. V našej rodine je králik doslova varený-pečený. Zdravé, chutné mäso pripravujeme na rôzne spôsoby, no najradšej máme paprikáš.
Paprikáš z králika je skutočná lahôdka a príjemná obmena kuracej klasiky. Zvykneme k nemu podávať maslové halušky či cestoviny, hodí sa však k nemu aj ryža. Tento recept je nenáročný, chutný a praktický. Navarte plný hrniec a s obedom si nemusíte robiť starosti ďalšie 3 dni.
Budeme potrebovať:
- 1,5 kg králičieho mäsa bez kosti
- 1 cibuľu
- 2 lyžice masti
- 1 lyžicu sladkej mletej červenej papriky
- pár guľôčok nového korenia
- 2 ks bobkového listu
- 100 ml smotany na varenie
- 100 ml kyslej smotany
- 2 lyžice hladkej múky
- soľ
- čierne mleté korenie
Mohlo by vás zaujať: Ideálne mäso pre krásnu postavu: Králik je tá správna voľba
Postup:
- Mäso umyjeme pod tečúcou vodou, osušíme a nakrájame na menšie kúsky.
- Nadrobno nakrájanú cibuľu speníme na rozpálenej masti, pridáme mäso a prudko opečieme.
- Ako náhle sa mäso zatiahne, stiahneme plameň, pridáme mletú papriku, rýchlo premiešame a podlejeme trochou vodou. Použijeme také množstvo vody, aby bolo mäso celkom ponorené.
- Do hrnca vhodíme nové korenie, bobkový list a pomaly dusíme zhruba hodinu.
- Keď je sa mäso rozpadáva, jedlo dokončíme zátrepkou. Vymiešame smotanu na varenie s kyslou smotanou a múkou. Za stáleho miešania vlejeme do hrnca, prevaríme a podľa chuti pridáme soľ a mleté čierne korenie.
- Hotový paprikáš môžeme servírovať s čerstvou petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť!
Zdieľať na
Zdieľaní