Recept na dnes: Fantastické rezy s osviežujúcim bazovým krémom: Po tomto dezerte sa len tak zapráši

Jahodovo-bazový tvarohový koláč

Vyskúšajte svieže rezy s bazovým krémom (Zdroj: GettyImages)

So stúpajúcimi teplotami chuť na sladké neklesá. Práve naopak. Leto je o oddychu, posedeniach pri kávičke a sviežich dezertoch. Ak máte doma čerstvú várku bazového sirupu, alebo vám zvýšil ešte z minulého roka, máme pre vás skvelý nápad, ako ho využijete pri pečení. Prekvapte návštevu fantastickými bazovými rezmi.

Budeme potrebovať:

Cesto

  • 5 vajec
  • 200 g práškového cukru
  • 5 lyžíc horúcej vody
  • 200 g polohrubej múky
  • 1 prášok do pečiva

Bazový krém

  • 400 ml bazového sirupu
  • 200 ml vody
  • 2 zlaté klasy
  • 50 g masla
  • 200 g jemného tvarohu

Bazová šľahačka

  • 2 balenia šľahačky v prášku
  • 300 ml mlieka
  • 2 lyžice bazového sirupu

Mohlo by vás zaujať: Recept na dnes: Kiwi rezy vás zavedú späť do detstva, takto si ich pripravíte rýchlo a jednoducho


Postup:

  1. Začneme cestom. Oddelíme žĺtky od bielkov, z ktorých urobíme tuhý sneh. Žĺtka vyšľaháme s cukrom do peny. Postupne prilievame vodu a potom sneh. Nakoniec primiešame múku, zmiešanú s práškom do pečiva. Plech vymažeme maslom, vysypeme múkou a vylejeme naň cesto. Pečieme 20 minút pri 180 °C.
  2. Krém uvaríme z vody, bazového sirupu a zlatého klasu. Všetko dáme dokopy, miešame a keď máme hustý krém, odstavíme. Do vychladnutého krému zašľaháme maslo a tvaroh.
  3. Šľahačku urobíme klasicky z mlieka, no dodáme jej šmrnc s bazovým sirupom.
  4. Keď máme všetko pripravené, pustíme sa do vrstvenia. Na vychladnutý korpus rovnomerne rozotrieme krém, potrieme hrubou vrstvou šľahačky a necháme stuhnúť v chladničke.

Objavte ešte viac zaujímavých článkov, receptov a videí!

Zdroj: Plnielanu.sk
Odporúčame