Uvažujete nad tým, aký zákusok si pripravíte najbližšie? Rozhodne stavte na metrový zákusok, ktorý si svojou jemnosťou a nenáročnou prípravou získa čestné miesto vo vašej kuchárke.
Potrebujeme
Cesto
- 4 vajíčka
- 230 g práškový cukor
- 250 g hladká múka špeciál
- 2 dcl oleja
- 1,5 dcl teplej vody
- 1/2 balíček prášku do pečiva
- 3 PL holandského kakaa
Plnka
- 3 dcl mlieka
- 1 Zlatý klas
- 200 g práškového cukru
- 200 g masla
- 1 vanilínový cukor s pravou vanilkou
- 1 dcl rumu (voliteľné)
Poleva
- 50 g masla
- 150 g čokolády na varenie
Postup
- Vajíčka si oddelíme na žĺtky a bielky. Následne žĺtky vymiešame s cukrom do peny. Pridáme olej, preosiatu múku, prášok do pečiva, teplú vodu a opäť mixujeme.
- Potom jemne zapracujeme vyšľahané bielka a takto pripravené cesto rozdelíme na dve časti. Do jednej z nich pridáme kakao a poriadne premiešame.
- Cesto vylejeme do vymastených foriem na srnčí chrbát a dáme piecť vo vyhriatej rúre na 180 stupňov. Po upečení opatrne vyklopíme a necháme vychladnúť.
- Medzitým si pripravíme plnku. Z mlieka a Zlatého klasu uvaríme puding a necháme vychladnúť.
- V miske vymiešame 200 g roztopeného masla s cukrom a pridáme pripravený puding. Jemne miešame a pridáme vanilínový cukor s rumom.
- Koláč teraz krájame zo šikma a striedame bledú s tmavou časťou. Medzi suché cesto dávame plnku a striedame bledú s kakaovou časťou. Zvyškom plnky potrieme celý zákusok.
- Na záver vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu, tú zmiešame s maslom. Takto pripravenou čokoládou polejeme koláč a dáme do chladničky na niekoľko hodín.
Dobrú chuť!
Zdieľať na
Zdieľaní