Recept na dnes: Ryžový nákyp po novom – miesto cukru soľ, ale tá chuť je za všetky drobné!

Domáci vegetariánsky plech

Vyskúšajte ryžový nákyp na slano (Zdroj: GettyImages)

Sladký ryžový nákyp vám nechutí? Vyskúšajte slaný variant. Príprava je dokonca jednoduchšia a môžete zužitkovať ryžu zo včerajšieho obeda. Slaný ryžový nákyp zastúpi hlavný chod alebo z neho bude výborná príloha.

Budeme potrebovať:

  • 300 g ryže
  • 100 g čerstvého špenátu
  • 50 g sušených paradajok
  • 2 dl mlieka
  • 4 strúčiky cesnaku
  • sušený majorán
  • mleté čierne korenie
  • soľ
  • 2 vajcia
  • 150 g bryndze

Mohlo by vás zaujať: Ryža je viac ako len príloha: Pripravte si nákyp či ryžovú polievku


Postup:

  1. Ryžu uvaríme ako sme zvyknutí. Nevarí sa v mlieku, tým pádom nemusíme celý čas stáť pri sporáku.
  2. Mierne vychladnutú ryžu premiešame so špenátom a nadrobno nakrájanými sušenými paradajkami. Ak chceme ľahší variant, použijeme sušené paradajky, ktoré nie sú naložené v oleji.
  3. Vlažné mlieko premiešame s prelisovaným cesnakom, majoránom, korením, soľou a vylejeme do misy s ryžou a dobre premiešame. Takto sa chute dostanú do každého zrnka.
  4. Zapekaciu misu vymažeme maslom. Na dno vtlačíme polovicu zmesi, rovnomerne potrúsime bryndzou a zakryjeme zvyšnou ryžou.
  5. Na záver všetko zalejeme vyšľahanými vajíčkami a dáme piecť pri 180 °C. Približne o 30 minút máme ryžový nákyp hotový. Dobrú chuť

Objavte ešte viac zaujímavých článkov, receptov a videí!

Zdroj: Plnielanu.sk
Odporúčame