Máte radi koláče ale neradi trávite čas vypekaním? Upečte si šťavnatý koláčik, plný dobrých vecí. Mak a slivky sa k sebe jednoznačne hodia a my vám poradíme ako ich spojiť dohromady a vyčariť sladkú dobrotu. Len čo koláč trocha vychladne, môžete sa do neho pustiť a pár kúskov odporúčame odložiť na raňajky – pohárom mlieka chutí fantasticky.
Budeme potrebovať:
- 2 vajcia
- ¾ hrnčeka trstinového cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
- 1 hrnček mlieka
- ½ hrnčeka oleja
- 2 hrnčeky hladkej múky
- ½ balíčka prášku do pečenia
- 1 hrnček nemletého maku
- ½ kg sliviek
- práškový cukor
Postup:
Recept je ozajstná „bleskovka“, preto rúru hneď zapneme rúru na 190 °C a kým sa nahreje, pripravíme cesto. Vo väčšej mise vyšľaháme vajíčka s cukrom, pridáme tekuté prísady a tie sypké zľahka zapracujeme vareškou.
Cesto má zostať úplne hladké s liatou konzistenciu. Vyjeme ho na vymazaný a múkou vysypaný plech s vyššími okrajmi.
Umyté, odkvapkané slivky vykôstkujeme, poukladáme na cesto a dáme na 30 až 40 minút piecť. Upečený koláč necháme mierne vychladnúť, posypeme práškovým cukrom a hotovo. Môžeme podávať.
Chcete čítať viac takýchto článkov? Sledujte nás aj na Facebooku!
Zdieľať na