Recept na dnes: Dokonalé spojenie sliviek a maku, chutný koláč budete mať na stole za pár minút

slivkovo-makový koláč

Recept na slivkovo-makový koláč (Zdroj: GettyImages)

Máte radi koláče ale neradi trávite čas vypekaním? Upečte si šťavnatý koláčik, plný dobrých vecí. Mak a slivky sa k sebe jednoznačne hodia a my vám poradíme ako ich spojiť dohromady a vyčariť sladkú dobrotu. Len čo koláč trocha vychladne, môžete sa do neho pustiť a pár kúskov odporúčame odložiť na raňajky – pohárom mlieka chutí fantasticky.

Budeme potrebovať:

  • 2 vajcia
  • ¾ hrnčeka trstinového cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 1 hrnček mlieka
  • ½ hrnčeka oleja
  • 2 hrnčeky hladkej múky
  • ½ balíčka prášku do pečenia
  • 1 hrnček nemletého maku
  • ½ kg sliviek
  • práškový cukor

Postup:

Recept je ozajstná „bleskovka“, preto rúru hneď zapneme rúru na 190 °C a kým sa nahreje, pripravíme cesto. Vo väčšej mise vyšľaháme vajíčka s cukrom, pridáme tekuté prísady a tie sypké zľahka zapracujeme vareškou.

Cesto má zostať úplne hladké s liatou konzistenciu. Vyjeme ho na vymazaný a múkou vysypaný plech s vyššími okrajmi.

Umyté, odkvapkané slivky vykôstkujeme, poukladáme na cesto a dáme na 30 až 40 minút piecť. Upečený koláč necháme mierne vychladnúť, posypeme práškovým cukrom a hotovo. Môžeme podávať.


Chcete čítať viac takýchto článkov? Sledujte nás aj na Facebooku!

Zdroj: plnielanu.sk

Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close