Recept na dnes: Dokonalé spojenie sliviek a maku, chutný koláč budete mať na stole za pár minút

slivkovo-makový koláč

Recept na slivkovo-makový koláč (Zdroj: GettyImages)

Máte radi koláče ale neradi trávite čas vypekaním? Upečte si šťavnatý koláčik, plný dobrých vecí. Mak a slivky sa k sebe jednoznačne hodia a my vám poradíme ako ich spojiť dohromady a vyčariť sladkú dobrotu. Len čo koláč trocha vychladne, môžete sa do neho pustiť a pár kúskov odporúčame odložiť na raňajky – pohárom mlieka chutí fantasticky.

Budeme potrebovať:

  • 2 vajcia
  • ¾ hrnčeka trstinového cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 1 hrnček mlieka
  • ½ hrnčeka oleja
  • 2 hrnčeky hladkej múky
  • ½ balíčka prášku do pečenia
  • 1 hrnček nemletého maku
  • ½ kg sliviek
  • práškový cukor

Postup:

Recept je ozajstná „bleskovka“, preto rúru hneď zapneme rúru na 190 °C a kým sa nahreje, pripravíme cesto. Vo väčšej mise vyšľaháme vajíčka s cukrom, pridáme tekuté prísady a tie sypké zľahka zapracujeme vareškou.

Cesto má zostať úplne hladké s liatou konzistenciu. Vyjeme ho na vymazaný a múkou vysypaný plech s vyššími okrajmi.

Umyté, odkvapkané slivky vykôstkujeme, poukladáme na cesto a dáme na 30 až 40 minút piecť. Upečený koláč necháme mierne vychladnúť, posypeme práškovým cukrom a hotovo. Môžeme podávať.


Chcete čítať viac takýchto článkov? Sledujte nás aj na Facebooku!

Zdroj: plnielanu.sk
Odporúčame