Recept na dnes: Tradičné šúľance bez zemiakov a cukru – skúsite raz, iné už robiť nebudete!

Tvarohové šúľance sú ľahšou verziou

Tvarohové šúľance sú ľahšou verziou (Zdroj: GettyImages)

To čo milujeme na gastronómii je jej variabilnosť a to, že sa neustále vyvíja v čase. Podobne je to aj v prípade tradičných šúľancov, ktoré sa dajú pripraviť na zdravý spôsob. Recept je rýchly a ich chuť je výborná!

Potrebujete:

  • 300-350 g hladkého jemného tvarohu,
  • 300 gramov špaldovej múky,
  • 3 vajíčka
  • voliteľné: mak, bryndza, slaninka, strúhané orechy, džem, maslo

Postup:

V miske zmiešame tvaroh s vajíčkami a múkou. Poriadne rukou vymiesime v pevné cesto. Cesto rozdelíme na niekoľko menších častí, z ktorých vyšúľame následne dlhšie pásiky.

Z nich budeme odkrajovať menšie kúsky, ktoré hádžeme do vriacej a jemne osolenej vody. Keď vyplývajú šúľance na vrch, sú hotové. Vyberáme sitkom a následne hádžeme do vody ďalšiu dávku.

Šúľance si môžeme pripraviť na sladko vďaka maku s medom a roztopenému maslu, strúhaným orechom s džemom alebo na slano s bryndzou a slaninkou. Dobrú chuť!


Objavte ešte viac zaujímavých článkov, receptov a videí!

Zdroj: plnielanu.sk
Odporúčame