To čo milujeme na gastronómii je jej variabilnosť a to, že sa neustále vyvíja v čase. Podobne je to aj v prípade tradičných šúľancov, ktoré sa dajú pripraviť na zdravý spôsob. Recept je rýchly a ich chuť je výborná!
Potrebujete:
- 300-350 g hladkého jemného tvarohu,
- 300 gramov špaldovej múky,
- 3 vajíčka
- voliteľné: mak, bryndza, slaninka, strúhané orechy, džem, maslo
Postup:
V miske zmiešame tvaroh s vajíčkami a múkou. Poriadne rukou vymiesime v pevné cesto. Cesto rozdelíme na niekoľko menších častí, z ktorých vyšúľame následne dlhšie pásiky.
Z nich budeme odkrajovať menšie kúsky, ktoré hádžeme do vriacej a jemne osolenej vody. Keď vyplývajú šúľance na vrch, sú hotové. Vyberáme sitkom a následne hádžeme do vody ďalšiu dávku.
Šúľance si môžeme pripraviť na sladko vďaka maku s medom a roztopenému maslu, strúhaným orechom s džemom alebo na slano s bryndzou a slaninkou. Dobrú chuť!
Zdieľať na