Cuketová sezóna je v plnom prúde. Majú veľa podôb, veľkostí aj farieb. Niekto pestuje biele, niekto žlté, iní zelené guľaté. Čo majú spoločné je chuť, ktorá sa hodí do mnohých receptov. Guľaté cukety sú výborné plnené a zapečené v rúre. No rovnako si môžete naplniť aj iné druhy. Vyskúšajte náš overený recept na plnenú cuketu s kuracím mäsom a bryndzou.
Potrebujeme (2 porcie):
- 2 cukety
- 500 g kuracieho mäsa
- 125 g bryndze
- strúhaný syr
- 100 ml smotany
- sójovú omáčku
- 2 PL medu
- olej
- soľ, korenie
Postup:
Cukety si poriadne umyjeme. | |
Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Šťavnatá plnená cuketa: Pochutí si na nej celá rodina! |
|
Prerežeme v hornej polovici. | |
Vnútro vydlabeme. Pokiaľ nemá cuketa veľké jadierka môžeme vnútro prihodiť k mäsu na panvicu. | |
Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Zapekaná cuketa s mäsom a syrom: Dobrota, ktorej nepoviete nie |
|
Bryndzu si nakrájame na obdĺžniky. | |
Polovicu bryndze dáme na spodok vydlabanej cukety. | |
Skúšali ste už kváskovanie? S touto knihou sa vám to určite podarí! |
|
Mäso osolíme, okoreníme, pridáme med, sójovú omáčku a na troche oleja opečieme. | |
Podlejeme smotanou a chvíľu ho v nej povaríme. | |
Mohlo by vás zaujímať: VIDEOTIP Cuketová polievka s taveným syrom: Polievka hotová za pár chvíľ |
|
Cuketu naplníme mäsom, na vrch dáme druhú polovicu bryndze. | |
Môžeme posypať nastrúhaným syrom a dáme zapiecť do rúry na 190°C. | |
Mohlo by vás zaujímať: Cuketové recepty pre zdravie aj lepšiu líniu: Skúšali ste ich už? |
|
Pečieme do zmäknutia cukety. Približne 30 minút. |