Klasické zemiakové placky určite dobre poznáte. Ale počuli ste o tých plnených? Horúce, chrumkavé, plné šunky a ťahavého syra. Plnené zemiakové placky nie sú žiadna veda a zvládne ich každý. Skvelý nápad na rýchlu večeru.
Budeme potrebovať:
- 300 g zemiakov
- 60 g hladkej múky
- 30 ml oleja
- 2 strúčiky cesnaku
- rozmarín
- čierne mleté korenie
- soľ
- 6 plátkov šunky
- 6 plátkov syra
Postup:
Zemiaky očistíme, umyjeme, nakrájame na kocky a uvaríme v osolenej vode. Mäkké hneď popučíme vidličkou a necháme trocha vychladnúť.
K zemiakom pridáme múku, olej, prelisovaný cesnak, koreniny, soľ podľa chuti a vypracujeme tuhšie cesto. Nemusí byť úplne hladké, kúsky zemiakov budú po upečení chrumkavým prekvapením. Cesto rozdelíme na polovice a každú vytvarujeme do tvaru placky.
Na panvici rozohrejeme olej, položíme prvú placku, obložíme plátkami šunky, syra a zakryjeme druhou plackou. Opekáme na miernom plameni približne 15 minút z každej strany. Hotovú placku nakrájame na trojuholníky a podávame s obľúbenou omáčkou alebo dresingom.
Plní elánu aj na Facebooku: Buďte v obraze a nenechajte si ujsť už žiadny zaujímavý článok
Zdieľať na