Recept na dnes: Dokonale jemná špaldová bábovka podľa overeného receptu

šPALDOVá BáBOVKA

Upečte si aj vy dokonalú špaldovú bábovku (Zdroj: GettyImages)

Bábovka je jeden z najjednoduchších koláčov, ktorý vyskúšal upiecť snáď už každý jeden z nás. Z vlastnej skúsenosti ale vieme, že dobrý recept je základ, ak chceme mať jemné a chutné cesto. Poďte skúsiť náš nový recept so špaldovou múkou a kokosovým cukrom. Určite nebudete ľutovať a po bábovke sa len tak zapráši.

Budeme potrebovať:

  • 2 hrnčeky špaldovej hladkej múky
  • 2 vajcia
  • 1 kypriaci prášok
  • 1 vanilínový cukor
  • 8 lyžíc cukru (my sme použili kokosový cukor)
  • 1 hrnček mlieka
  • ½ hrnčeka slnečnicového oleja
  • hrsť vlašských orechov
  • 50 g kvalitnej horkej čokolády
  • 2 lyžice kakaa

Postup:

  1. V jednej miske preosejeme múku aj s kypriacim práškom.
  2. V druhej  miske si vymiešame vajcia s cukrom. Ak máte radi naozaj sladkú, pridajte o 2 lyžice cukru viac. Pridáme vanilínový cukor, olej a mlieko a všetko dobre vymiešame buď ručne alebo ručným šľahačom.
  3. Do zmesi postupne po lyžiciach pridávame preosiatu múku s kypriacim práškom.
  4. Na záver jemne vmiešame posekané orechy a horkú čokoládu.
  5. Ak chcete mať netradične sfarbenú bábovku, nerozdeľujte cesto na dve ale na štyri časti. Do dvoch z nich pridáme za lyžicu kakaa. Do bábovkovej formy na striedačku vrstvíme bledé a tmavé cesto.
  6. Rúru si rozohrejeme na 180° a pečieme cca 45 minút.
  7. Upečenú bábovku necháme poriadne vychladnúť a až potom vyklopíme z formy (toto býva častá chyba mlsných pekárov, vyklápajú ešte teplú a potom sa bábovka rozpadáva a mrví).

Dobrú chuť



Zdroj: plnielanu.sk
Odporúčame