FOTORECEPT Takto jedli naši predkovia! Dáte šancu tradícii v podobne výdatného demikátu?

Aj vy ste už určite použili doma vetu, že nie je problém uvariť, problém je vymyslieť, čo sa bude variť. Stavte dnes na slovenskú klasiku. Výborný demikát si určite získa vaše srdcia. Jeho príprava je nenáročná na suroviny aj na čas. Presvedčte sa o tom spolu s nami.

Potrebujeme:

  • 500 g bryndze
  • bravčová masť
  • 1 kyslá smotana
  • 1 smotana na varenie
  • 4 zemiaky
  • 1 veľká cibuľa
  • soľ
  • čierne mleté korenie
  • červená mletá paprika
  • vývar (alebo bujón)
  • 250 g slaninky na opekanie
  • voda

Postup:

Zemiaky očistíme a dáme variť do vody. Nevaríme do úplného uvarenia, ale iba do počiatočného zmäknutia zemiakov.

V hrnci si na bravčovej masti orestujeme nakrájanú cibuľku, ku ktorej pridáme už predvarené zemiaky.

(Zdroj: Autor článku)

Zalejeme približne 1 litrom vody, pridáme kurací bujón a povaríme 10 minút.

(Zdroj: Autor článku)

Pridáme bryndzu, ktorú za stáleho miešania roztopíme. Po chvíli pridáme tiež kyslú smotanu a tú na varenie. Ak sa nám zdá byť polievka príliš hustá, dáme trochu mlieka.

(Zdroj: Autor článku)

Polievku vymixujeme tyčovým mixérom. Na panvici si orestujeme na kocky nakrájanú slaninku.

(Zdroj: Autor článku)

Môžeme podávať. Polievku odporúčame ozdobiť aj petržlenovou vňaťou, ktorá ešte viac umocní vôňu tejto tradičnej slovenskej dobroty.



Zdroj: plnielanu.sk
Odporúčame