Trápite sa tým, že deti vo vašej rodine nechcú jesť dostatočné množstvo zeleniny? Pripravte im tento koláčik, ktorý si zamilujú malí aj veľkí. Postačí vám pár ingrediencií a vyčarujete zdravú maškrtu, ktorú si s menšími úpravami môže dopriať aj človek, ktorý si stráži líniu.
Potrebujeme
Cesto
-
300 g nastrúhanej mrkvy
- 2 celé vajcia
- 140 ml oleja
- 200 g práškového cukru
- 75 g mletých vlašských (alebo lieskových) orechov
- 175 g polohrubej múky
- 1 balíček prášku do pečiva
- 1 lyžičku škorice
Krém
- 250 g polotučného tvarohu
- 250 ml smotany na šľahanie
- 100 g bielej čokolády
- 1 balíček vanilkového cukru
Na ozdobu
- Tekutý slaný karamel alebo med
- Oriešky
Postup
- Vajcia s cukrom vymiešajte metličkou do peny.
- Do hmoty pridajte olej, múku spolu s práškom do pečiva, škoricu, oriešky a vymiešajte hladké cesto.
- Pridajte najemno nastrúhanú mrkvu a spojte do hladkej hmoty.
- Cesto vylejte na menší plech vystlaný papierom na pečenie a pečte cca 25 až 30 minút na 180 stupňov Celzia.
- Medzitým si pripravte krém – rozpustite si bielu čokoládu a zmiešajte ju s ostatnými ingredienciami na hladkú hustú zmes. Odložte ho do chladničky, kým vychladne korpus.
- Vychladnutý koláč rovnomerne potrite krémom a nechajte aspoň 3 hodiny stuhnúť.
- Pokrájajte ho na kocky, dozdobte podľa chuti a môžete servírovať.
Zdieľať na