Tvarohové kocky predstavujú lahodnú kombináciu korpusu, jemnej náplne, sviežeho ovocia a to všetko zabalené v želatínovej poleve. Tento recept zvládne aj cukrár začiatočník. Pripravte si ho spolu s nami a určite neoľutujete.
Potrebujeme
Cesto
- 6 vajec
- 6 PL polohrubej múky
- 6 PL cukru
- 1 ČL prášku do pečiva
Plnka
- 0,5 kg tvarohu
- 250 g masla
- 4 PL práškového cukru
Želatína
- 5 PL cukru
- 1 liter vody
- 1 Zlatý klas
- ovocie (kivi, jahody)
Začneme prípravou cesta. Žĺtky s cukrom vyšľaháme dopenista. Pridáme múky s práškom do pečiva a zamiešame.

Bielky vyšľaháme do lesklého snehu a ten potom pridáme k žĺtkom.

Zmes vylejeme na plech a dáme piecť na 180 stupňov na 15 minút. Piškótu necháme vychladnúť. Zatiaľ si pripravíme plnku.

Tvaroh vymiešame s maslom a práškovým cukrom do krému. Ten nanesieme na vychladnutú piškótu. Na vrch poukladáme kivi a jahody.

Tradičným spôsobom si pripravíme želatínu. Uvaríme liter vody s 5 PL cukru. Do horúcej pridáme Zlatý klas rozmiešaný v 2 dcl vody.

Za stáleho miešania uvaríme želatínu, ktorú potom nalejeme na plech s cestom, plnkou a ovocím.

Koláč dáme stuhnúť na aspoň 1 až 2 hodiny. Podávame ho nakrájaný na kocky. Dobrú chuť!

Zdieľať na