FOTORECEPT Tvarohové kocky s ovocím sú stálicou našej kuchyne: Hneď budete robiť ďalšiu várku!

Tvarohové kocky recept

Tvarohové kocky si zamilujete (Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Tvarohové kocky predstavujú lahodnú kombináciu korpusu, jemnej náplne, sviežeho ovocia a to všetko zabalené v želatínovej poleve. Tento recept zvládne aj cukrár začiatočník. Pripravte si ho spolu s nami a určite neoľutujete.

Potrebujeme

Cesto

  • 6 vajec
  • 6 PL polohrubej múky
  • 6 PL cukru
  • 1 ČL prášku do pečiva

Plnka

  • 0,5 kg tvarohu
  • 250 g masla
  • 4 PL práškového cukru

Želatína

  • 5 PL cukru
  • 1 liter vody
  • 1 Zlatý klas
  • ovocie (kivi, jahody)

Začneme prípravou cesta. Žĺtky s cukrom vyšľaháme dopenista. Pridáme múky s práškom do pečiva a zamiešame.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Bielky vyšľaháme do lesklého snehu a ten potom pridáme k žĺtkom.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Zmes vylejeme na plech a dáme piecť na 180 stupňov na 15 minút. Piškótu necháme vychladnúť. Zatiaľ si pripravíme plnku.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Tvaroh vymiešame s maslom a práškovým cukrom do krému. Ten nanesieme na vychladnutú piškótu. Na vrch poukladáme kivi a jahody.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Tradičným spôsobom si pripravíme želatínu. Uvaríme liter vody s 5 PL cukru. Do horúcej pridáme Zlatý klas rozmiešaný v 2 dcl vody.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Za stáleho miešania uvaríme želatínu, ktorú potom nalejeme na plech s cestom, plnkou a ovocím.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Koláč dáme stuhnúť na aspoň 1 až 2 hodiny. Podávame ho nakrájaný na kocky. Dobrú chuť!

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Ako sa vám páči náš magazín? Podeľte sa s nami o svoj názor


Zdroj: plnielanu.sk/MZ
Odporúčame