Poznáme spôsob, ako ušetríte na drahom masle: S týmto receptom ho zjete o polovicu menej, je to aj zdravšie!

šľahané maslo

Túžite po krémovom šľahanom masle, ktoré ocení každá návšteva? Takto si ho môžete pripraviť doma (Zdroj: Freepik/freepik)

Recept na domáce šľahané maslo už nemôže byť jednoduchší. Všetko, čo potrebujete, je tehla masla zmäknutá pri izbovej teplote a trochu mlieka alebo vody spolu s ručným alebo stojanovým mixérom. V priebehu niekoľkých minút budete mať lahodné a krémové maslo, ktoré sa ľahko natiera na akýkoľvek chlieb.

Toto maslo pri výrobe zdvojnásobí svoj objem – vďaka tomu nielenže zjete menej tuku, ale vo výsledku ušetríte, lebo vaša konzumácia masla sa zmenší. Hoci je výsledné maslo samo o sebe takmer dokonalé, ak chcete, môžete byť trochu kreatívni a rôzne si ho dochutiť (soľou, čerstvými alebo sušenými bylinkami).

Potrebujeme

  • 1/2 šálky, zmäknutého nesoleného masla
  • 2 lyžice mlieka alebo vody

Postup

  1. Pripravte si všetky ingrediencie.
  2. Keď maslo zmäkne na izbovú teplotu, vložte ho do malej misky.
  3. Pridajte buď mlieko alebo vodu.
  4. Mlieko a zmäknuté maslo vymiešajte na krémovú zmes. Šľahajte ručným mixérom na nízkej rýchlosti 1 – 2 minúty.
  5. Keď maslo vyšľaháte do nadýchanej konzistencie, zvýšte rýchlosť na vysokú a miešajte ďalšie 2 – 4 minúty, kým maslo nie je svetlé a krémové.
  6. Najlepšie je skladovať šľahané maslo v chladničke; je trvanlivejšie ako bežné maslo. Solené maslo sa môže uchovávať pri izbovej teplote, pretože soľ pomáha pôsobiť ako konzervačná látka, ktorá zabraňuje žltnutiu. Maslo však zostane najčerstvejšie, keď sa ochladí.

Zdroj: plnielanu.sk, thespruceeats.com
Odporúčame