Recept na domáce šľahané maslo už nemôže byť jednoduchší. Všetko, čo potrebujete, je tehla masla zmäknutá pri izbovej teplote a trochu mlieka alebo vody spolu s ručným alebo stojanovým mixérom. V priebehu niekoľkých minút budete mať lahodné a krémové maslo, ktoré sa ľahko natiera na akýkoľvek chlieb.
Toto maslo pri výrobe zdvojnásobí svoj objem – vďaka tomu nielenže zjete menej tuku, ale vo výsledku ušetríte, lebo vaša konzumácia masla sa zmenší. Hoci je výsledné maslo samo o sebe takmer dokonalé, ak chcete, môžete byť trochu kreatívni a rôzne si ho dochutiť (soľou, čerstvými alebo sušenými bylinkami).
Potrebujeme
- 1/2 šálky, zmäknutého nesoleného masla
- 2 lyžice mlieka alebo vody
Postup
- Pripravte si všetky ingrediencie.
- Keď maslo zmäkne na izbovú teplotu, vložte ho do malej misky.
- Pridajte buď mlieko alebo vodu.
- Mlieko a zmäknuté maslo vymiešajte na krémovú zmes. Šľahajte ručným mixérom na nízkej rýchlosti 1 – 2 minúty.
- Keď maslo vyšľaháte do nadýchanej konzistencie, zvýšte rýchlosť na vysokú a miešajte ďalšie 2 – 4 minúty, kým maslo nie je svetlé a krémové.
- Najlepšie je skladovať šľahané maslo v chladničke; je trvanlivejšie ako bežné maslo. Solené maslo sa môže uchovávať pri izbovej teplote, pretože soľ pomáha pôsobiť ako konzervačná látka, ktorá zabraňuje žltnutiu. Maslo však zostane najčerstvejšie, keď sa ochladí.
Zdieľať na
Zdieľaní