Rýchle recepty na koláče bez váženia: Stačí len jeden hrnček a výsledok je topka!

hrnčekový koláč bez váženia

Aj jednoduché hrnčekové koláče sú výborné (Zdroj: GettyImages)

Nechce sa vám vypekať? Riešením sú obľúbené hrnčekové koláče. Netreba vyťahovať žiadnu váhu, postačí vám len klasický hrnček s objemom 250 ml. Ponúkame vám skvelé recepty na jednoduché ovocné dezerty, ktoré budú chutiť celej rodine.

Klasický jablkový koláč

Potrebujeme:

– 1 hrnček nastrúhaných jabĺk
– 1 hrnček polohrubej múky
– 2 hrnčeky hrubej múky
– 2 hrnčeky kryštálového cukru
– 2 lyžice kakaa
– 1 prášok do pečiva
– 1 vanilkový cukor
– 1 škoricový cukor
– 1 hrnček oleja
– 3 vajcia
– ½ hrnčeka mletých orechov

Postup:

Hladké cesto si pripravíme zmiešaním suchých prísad, ku ktorým pridáme všetky ostatné. Dôkladne premiešame. Plech si vymastíme a vysypeme múkou, vlejeme cesto a necháme piecť cca 45 minút v rúre vyhriatej na 180 ºC. Či je koláč upečený, skontrolujeme špajľou. Po vychladnutí môžeme potrieť džemom a poliať čokoládou, alebo koláč podávame len poprášený cukrom.


Najlepšie a najrýchlejšie hrnčekové koláče: S touto knihou od Martinusu už o ne núdza nebude!


Cuketové brownies

Potrebujeme:

– 1 väčšiu cuketu
– 1 banán
– 1 vajce
– 2 hrnčeky mandľovej múky
– ½ hrnčeka kakaa
– ¾ hrnčeka trstinového cukru
– 1 biely jogurt
– 2 polievkové lyžice oleja – najlepšie kokosového
– 2 čajové lyžičky prášku do pečiva
– 1 čajovú lyžičku mletej škorice
– štipku soli

Postup:

Nastrúhanú cuketu osolíme štipkou soli a približne na 15 minút necháme odstáť. Dôkladne vyžmýkame. Banán popučíme a pridáme k cukete spolu s vajíčkom, múkou, cukrom, kakaom, škoricou, jogurtom, olejom, práškom do pečiva a troškou soli. Vypracujeme cesto, vylejeme ho na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme ¾ hodiny pri teplote 180 stupňov. Hotový koláč môžeme ozdobiť čokoládovou polevou, výborný je však aj bez nej.


Mohlo by vás zaujať: Voňavé jesenné recepty s tekvicou Hokkaido: Vyskúšajte hrnčekový koláč aj špagety


Ovocný koláč s posýpkou

Potrebujeme:

– 1 hrnček práškového cukru
– 2 hrnčeky polohrubej múky
– 125 g masla
– 1 prášok do pečiva
– 1 polievkovú lyžicu vanilkového cukru
– 1 hrnček mlieka
– 2 vajcia
– ovocie podľa sezóny a chuti

Postup:

Ovocie umyjeme a očistíme. Do misy dáme preosiatu múku, cukor a kocky masla. Ručne spracujeme na posýpku. Odoberieme jeden hrnček na posypanie koláča pred pečením, do zvyšnej posýpky ľahko vmiešame prášok do pečiva, vanilkový cukor, vajce a mlieko. Spracujeme hladké cesto a vylejeme ho na vysoký plech vymastený maslom a vysypaný múkou. Navrch pridáme ovocie a posýpku. Pečieme v rúre vyhriatej na 170 ºC asi 35 až 40 minút.



Zdroj: Plnielanu.sk
Odporúčame