Ani vy neviete odolať vôni pečených gaštanov? Tradične sa predávajú počas jesenných mesiacov na každom rohu, no dopriať si ich môžete kedykoľvek počas roka. Teraz si predstavte túto lahôdku, ukrytú v plášti z jemných morčacích pŕs, doplnených tými správnymi ingredienciami.
Budeme potrebovať:
- 600 g morčacích pŕs
- 200 g pečiva (rožok alebo žemľa)
- 2 mladé cibuľky
- 200 g pečených gaštanov
- 3 vajcia
- 50 g masla
- soľ, muškátový orech, biele mleté korenie, petržlenovú vňať
Okrem ingrediencií si pripravte potravinársku fóliu a väčší hrniec.
Postup:
Pustíme sa do toho zhurta a začneme s plnkou. Pečivo nakrájajte na malé kocky, pridajte najemno nasekanú cibuľu, petržlenovú vňať, gaštany, roztopené maslo a premiešajte. Na rad prídu vajíčka, soľ a koreniny.
Zmes opäť poriadne premiešajte aby sa ingrediencie dokonale prepojili. Morčacie prsia nakrájajte na 4 až 5 plátkov, jemne naklepte, rozložte na ne plnku a zrolujte. Rolády zabaľte samostatne do potravinárskej fólie.
A teraz pozor! Piecť nejdeme. Rolády sa budú variť vo vriacej vode 30 až 40 minút. Uvarené ich nechajte vychladnúť a môžete servírovať ako hlavný chod alebo chuťovku pre návštevu.
Tip gazdinej: Pokiaľ si chcete vychutnať zapečenú chuť, surové rolády sprudka osmažte na oleji, aby sa mäsko zatiahlo. Vložte aj s výpekom do pekáča, podlejte vývarom, zakryte a dajte piecť na cca hodinku a pol do rúry pri 160 stupňoch Celzia. Na posledných 10 minút odkryte a nechajte zapiecť.
Aké chutné jedlá z morčaciny poznáte vy? Napíšte ostatným čitateľom tipy na recepty do diskusie pod článkom.
Zdieľať na
Zdieľaní