Recept na dnes: Kto by nemiloval pečené gaštany? Urobte z nich šťavnaté morčacie rolády!

Foto: Gettyimages

Gaštany zabalené v morčacom mäse si obľúbite (Zdroj: GettyImages)

Ani vy neviete odolať vôni pečených gaštanov? Tradične sa predávajú počas jesenných mesiacov na každom rohu, no dopriať si ich môžete kedykoľvek počas roka. Teraz si predstavte túto lahôdku, ukrytú v plášti z jemných morčacích pŕs, doplnených tými správnymi ingredienciami.

Budeme potrebovať:

  • 600 g morčacích pŕs
  • 200 g pečiva (rožok alebo žemľa)
  • 2 mladé cibuľky
  •  200 g pečených gaštanov
  • 3 vajcia
  • 50 g masla
  • soľ, muškátový orech, biele mleté korenie, petržlenovú vňať

Okrem ingrediencií si pripravte potravinársku fóliu a väčší hrniec.

Postup:

Pustíme sa do toho zhurta a začneme s plnkou. Pečivo nakrájajte na malé kocky, pridajte najemno nasekanú cibuľu, petržlenovú vňať, gaštany, roztopené maslo a premiešajte. Na rad prídu vajíčka, soľ a koreniny.

Zmes opäť poriadne premiešajte aby sa ingrediencie dokonale prepojili. Morčacie prsia nakrájajte na 4 až 5 plátkov, jemne naklepte, rozložte na ne plnku a zrolujte. Rolády zabaľte samostatne do potravinárskej fólie.

A teraz pozor! Piecť nejdeme. Rolády sa budú variť vo vriacej vode 30 až 40 minút. Uvarené ich nechajte vychladnúť a môžete servírovať ako hlavný chod alebo chuťovku pre návštevu.

Tip gazdinej: Pokiaľ si chcete vychutnať zapečenú chuť, surové rolády sprudka osmažte na oleji, aby sa mäsko zatiahlo. Vložte aj s výpekom do pekáča, podlejte vývarom, zakryte a dajte piecť na cca hodinku a pol do rúry pri 160 stupňoch Celzia. Na posledných 10 minút odkryte a nechajte zapiecť.


Aké chutné jedlá z morčaciny poznáte vy? Napíšte ostatným čitateľom tipy na recepty do diskusie pod článkom.

Zdroj: Plnielanu.sk
Odporúčame