Sezóna čerešní vrcholí: Tieto koláče si získajú aj vás!

čerešne

opensourcefood.com/MrsThPoint

Čerešničky, čerešne… Kto by ich nemal rád? Práve teraz dozrievajú a sú nimi posiate celé stromy, rozvoniavajú nimi trhoviská ale aj supermarkety. Čo tak si z nich niečo upiecť? Máme pre vás pár nenáročných a rýchlych tipov.

Čerešňové rezy

Potrebujeme:

1 hrnček mlieka

1 hrnček krupice

2 hrnčeky polohrubej múky

½ hrnčeka oleja

1 vanilkový cukor

1 prášok do pečiva

2 vajcia

200 g čerstvých čerešní

Postup: Do múky, ktorú zmiešame s práškom do pečiva, pridáme vajíčka, vanilkový cukor, mlieko, cukor a olej. Poriadne zamiešame. Vylejeme na plech, ktorý sme vytreli maslom. Do cesta rovnomerne poukladáme rozpolené čerešne a dáme upiecť. Po dopečení môžeme posypať kryštálovým cukrom, zmiešaným s vanilkovým cukrom.


Mohlo by vás zaujať: Dva koláče na nedeľu: Potešia chuťou aj jednoduchou prípravou


Nekysnutý čerešňový koláč s posýpkou

Potrebujeme:

400 g polohrubej múky

200 g čerstvých čerešní

100 g masla

100 g cukru

2 vajcia

2 dcl mlieka

1 vanilkový cukor

1 prášok do pečiva

Posýpka:

100 g masla

100 g cukru

100 g polohrubej múky

Postup: Rozpustené maslo si vyšľaháme s vajcami a kryštálovým cukrom. Pridáme múku, zmiešanú s kypriacim práškom a dobre premiešame. Pridáme mlieko a vanilkový cukor, dobre premiešame a vylejeme na plech, ktorý bol vymastený maslom. Do cesta porozkladáme čerešne, ktoré sú prekrojené na polovice a vykôstkované. Pripravíme si posýpku. Rozpustíme maslo, do ktorého pridávame cukor a múku, kým nevznikne sypká zmes. Tú rovnomerne posypeme na koláč a dáme do rúry upiecť.


Mohlo by vás zaujať: Jahodové zákusky pre labužníkov: Ktorý z nich vyskúšate vy?


Čerešňovo-džúsový koláč

Potrebujeme:

250 g čerešní

4 dcl džúsu (podľa chuti)

1 zlatý klas

1 hrnček mlieka

1 hrnček cukru

1 hrnček oleja

1 hrnček polohrubej múky

2 vajcia

1 kypriaci prášok

Postup: Vajíčka spolu s cukrom a mliekom vyšľaháme. Do vzniknutej zmesi pridáme polohrubú múku, ktorú zmiešame s kypriacim práškom. Pridáme olej a vylejeme na maslom vymastený plech. Do cesta naukladáme čerešne a dáme zapiecť. Do hrnca si dáme zohriať džús, do ktorého nalejeme zlatý klas, ktorý sme rozmiešali v 100 ml vody. Zmes uvaríme, kým nestuhne a vylejeme na ešte teplý koláč.

Zdroj: opensourcefood.com/MrsThPoint, opensourcefood.com/MrsThPoint, Nela

Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close