FOTORECEPT Kuracie kúsky, ako ste ich ešte nejedli: Sú tak šťavnaté! A výborne s akoukoľvek prílohou

kuracie kúsky

Šťavnaté kuracie kúsky chutia výborne s ryžou (Zdroj: Mirka)

Jarná cibuľka by v našom jedálničku v tomto ročnom období nemala chýbať. Obsahuje veľa vitamínov a okrem pozitív pre zdravie je aj skvelým pomocníkom v boji s jarnou únavou. Na tanieri pritom vôbec nie je nudná. Ak si chcete dopriať trochu exotiky, stačí ju spojiť s kuracím mäsom, kešu orieškami a korením. A čo je skvelé, príprava vám nezaberie viac ako pol hodinky. Poďme na to!

Potrebujeme:

  • 400 g kuracích pŕs
  • 100 g pražených slaných kešu orieškov
  • 2 jarné cibuľky aj s vňaťou
  • 1 cibuľu
  • 4 strúčiky cesnaku
  • čili papričku (čerstvú alebo sušenú)
  • 4 polievkové lyžice sójovej omáčky
  • 2 polievkové lyžice trstinového cukru
  • kukuričný škrob
  • 1 čajovú lyžičku kari korenia
  • 1 čajovú lyžičku kurkumy
  • olej
  • vývar na podliatie
kuracie kúsky
Základné suroviny na dochutenie kuracích kúskov (Zdroj: Mirka)

Postup:

  1. Cibuľu, cesnak a chilli nakrájame najemno. Kešu oriešky nasekáme na malé kúsky, mladú cibuľku pokrájame na kolieska.
  2. Kuracie prsia pokrájané na rezančeky obalíme v škrobovej múčke.

    kuracie kúsky
    (Zdroj: Mirka)
  3. V panvici alebo woku rozpálime olej a mäso na ňom opražíme dozlatista. Pridáme cesnak, cibuľu, chilli a posekané kešu. Poprášime kari korením a kurkumou, všetko dobre premiešame a krátko restujeme.

    (Zdroj: Mirka)
  4. Ochutíme sójovou omáčkou a cukrom a opäť chvíľu restujeme. Ak by sa cukor začal pripekať, podlejeme troškou vývaru. Nakoniec pridáme jarnú cibuľku a restujeme ešte pár minút. Podávame s ryžou, ktorú takisto môžeme ozdobiť mladou cibuľkou.

    kuracie kúsky
    (Zdroj: Mirka)

    Objavte ešte viac zaujímavých článkov, receptov a videí!

Zdroj: plnielanu.sk
Odporúčame