Sezóna rebarbory je tu a vy už určite hľadáte sladké recepty s touto zdravou zeleninu. Rebarbora ale nie je dobrá iba do koláča. Kyslastá chuť perfektne vynikne v sviežom šaláte z čerstvej zeleniny. Vyskúšajte ďalší chutný spôsob, ako dostať do tela vitamíny.
Budeme potrebovať
- 3 stonky rebarbory
- 4 šalotky
- olivový olej
- 1 lyžičku medu
- 100 g rukoly
- 100 g magnoldu
- 200 g slaného syra typu feta
- hrsť vlašských orechov
Dresing
- 2 lyžice olivového oleja
- 2 lyžičky plnotučnej horčice
- šťavu z polovice citróna
- 1 lyžičku medu
- jablčný ocot
- Soľ
Postup
- Šalotku nakrájame na kolieska a speníme na olivovom oleji. Rebarboru zbavíme tenkej šupky, nakrájame na 2 cm kúsky a pridáme k šalotke. Dusíme pod pokrievkou približne 5 minút. Keď je rebarbora mäkká, pridáme med, premiešame a odložíme bokom.
- Listovú zeleninu umyjeme a dáme do väčšej misy.
- Pripravíme si dresing. V čistej miske jednoducho zmiešame všetky ingrediencie s dosolíme podľa chuti. Dresing nalejeme na zeleninu a všetko dobre premiešame.
- Vlašské orechy jemne opražíme na suchej panvici.
- Môžeme servírovať. Zeleninu rozdelíme na taniere, pridáme rebarboru, posypeme syrom a orechmi. K šalátu si dáme kúsok chrumkavého pečiva.
Zdieľať na