Syrové pochúťky: Okrášlia sviatočný stôl a potešia mlsný jazýček

syr

photl.ocm

Jeho jedinečnú chuť milujú mnohí. Ak patríte medzi nich a chcete si ozvláštniť sviatočný stôl počas Veľkej noci, ponúkame vám pár tipov na skvelé a jednoduché syrové chuťovky. Ich príprava vám zaberie len pár minút a vy budete môcť svojim hosťom ponúknuť nové, oku aj telu lahodiace dobroty.

Zapekané syrové kolieska

Potrebujeme:
2 ks strednej bagety
100 g. tvrdého syra
2 vajcia uvarené na tvrdo
100 g. šunky
100 g. taveného syra
čierne korenie, soľ

Postup: Bagetky nakrájame na hrubšie kolieska a asi polovicu mäkkého vnútra kolieska z bagety vydlabeme. Nevydlabeme všetko a necháme podstielku na pripravenú zmes. V mise si zmiešané všetky zvyšné ingrediencie: vydlabané vnútro z bagety, tavený syr, šunku, vajcia, čierne korenie a soľ podľa chuti. Touto zmesou napĺňame pripravené vydlabané kolieska, ktoré máme už pripravené na plechu spolu s papierom na pečenie. Keď sú všetky kolieska naplnené, posypeme vrch nastrúhaným syrom a dáme zapiecť do rúry, kým nebude sa syr na vrchu pekne nezapečie.


Mohlo by vás zaujať: Lahôdka menom syr: Tieto veci ste o ňom možno netušili


Syrová roláda

Potrebujeme:
200 g. plátkového neúdeného syra
200 g. šunky
150 g. nízkotučného tvarohu
1 ks. taveného syra
3 vajcia
1 červená paprika
100 g. zelených olív
1 jarná cibuľka
petržlenová vňať

Postup:  Plátkový syr si poukladáme na plech s papierom na pečenie takým spôsobom, aby sa jednotlivé plátky prekrývali. Takto pripravený syr potom dáme do vyhriatej rúry na 1 minútu, resp. kým sa okraje spoja. Na takto spojený syr potom poukladáme plátky šunky a pripravenú zmes, ktorá pozostáva zo všetkých zvyšných ingrediencií (nakombinovať si ch môžete podľa vlastnej chuti). Syr so zmesou potom zvinieme a dáme do chladničky, aby stuhol. Po asi 1 – 2 hodinách v chlade môžeme roládu pokrájať a podávať hosťom.


Mohlo by vás zaujať: Čipsy alebo čokoláda: Čo o nás prezrádzajú naše obľúbené maškrty?


Syr v paprike

Potrebujeme:
3 papriky (1 žltá, 1 červená, 1 zelená)
100 g. tvrdého syra
100 g. taveného syra
2 vajcia uvarené na tvrdo
100 g. šunky
50 g. masla

Postup: Papriky vydlabeme tak, aby sme ich mohli naplniť. Zo zvyšných surovín vymiešame zmes, ktorou papriky naplníme. Dáme na 2 hodiny do chladničky, aby zmes stuhla a nakrájame na kolieska. Môžeme podávať. Dobrú chuť!

Zdroj: photl.ocm, photl.com, Nela

Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close