Syrové pochúťky: Okrášlia sviatočný stôl a potešia mlsný jazýček

syr

photl.ocm

Jeho jedinečnú chuť milujú mnohí. Ak patríte medzi nich a chcete si ozvláštniť sviatočný stôl počas Veľkej noci, ponúkame vám pár tipov na skvelé a jednoduché syrové chuťovky. Ich príprava vám zaberie len pár minút a vy budete môcť svojim hosťom ponúknuť nové, oku aj telu lahodiace dobroty.

Zapekané syrové kolieska

Potrebujeme:
2 ks strednej bagety
100 g. tvrdého syra
2 vajcia uvarené na tvrdo
100 g. šunky
100 g. taveného syra
čierne korenie, soľ

Postup: Bagetky nakrájame na hrubšie kolieska a asi polovicu mäkkého vnútra kolieska z bagety vydlabeme. Nevydlabeme všetko a necháme podstielku na pripravenú zmes. V mise si zmiešané všetky zvyšné ingrediencie: vydlabané vnútro z bagety, tavený syr, šunku, vajcia, čierne korenie a soľ podľa chuti. Touto zmesou napĺňame pripravené vydlabané kolieska, ktoré máme už pripravené na plechu spolu s papierom na pečenie. Keď sú všetky kolieska naplnené, posypeme vrch nastrúhaným syrom a dáme zapiecť do rúry, kým nebude sa syr na vrchu pekne nezapečie.


Mohlo by vás zaujať: Lahôdka menom syr: Tieto veci ste o ňom možno netušili


Syrová roláda

Potrebujeme:
200 g. plátkového neúdeného syra
200 g. šunky
150 g. nízkotučného tvarohu
1 ks. taveného syra
3 vajcia
1 červená paprika
100 g. zelených olív
1 jarná cibuľka
petržlenová vňať

Postup:  Plátkový syr si poukladáme na plech s papierom na pečenie takým spôsobom, aby sa jednotlivé plátky prekrývali. Takto pripravený syr potom dáme do vyhriatej rúry na 1 minútu, resp. kým sa okraje spoja. Na takto spojený syr potom poukladáme plátky šunky a pripravenú zmes, ktorá pozostáva zo všetkých zvyšných ingrediencií (nakombinovať si ch môžete podľa vlastnej chuti). Syr so zmesou potom zvinieme a dáme do chladničky, aby stuhol. Po asi 1 – 2 hodinách v chlade môžeme roládu pokrájať a podávať hosťom.


Mohlo by vás zaujať: Čipsy alebo čokoláda: Čo o nás prezrádzajú naše obľúbené maškrty?


Syr v paprike

Potrebujeme:
3 papriky (1 žltá, 1 červená, 1 zelená)
100 g. tvrdého syra
100 g. taveného syra
2 vajcia uvarené na tvrdo
100 g. šunky
50 g. masla

Postup: Papriky vydlabeme tak, aby sme ich mohli naplniť. Zo zvyšných surovín vymiešame zmes, ktorou papriky naplníme. Dáme na 2 hodiny do chladničky, aby zmes stuhla a nakrájame na kolieska. Môžeme podávať. Dobrú chuť!

Zdroj: photl.ocm, photl.com, Nela
Odporúčame