Tajomstvo kuchyne Emmy Tekelyovej: Čo varí najradšej?

Emma Tekelyová

SITA

Pri pohľade na postavu Emmy Tekelyovej možno nejednému človeku napadne, že za ňu vďačí hladovke, nie je to však tak. V kuchyni sa pohybuje s istotou a prezradila aj to, aké jedlá pripravuje najčastejšie.

Jednoduchosť nado všetko

„U nás doma je najobľúbenejšia klasika. S tvorivými nápadmi a exotickými chuťami veľmi nepochodím. Všetci majú radi tradičné jedlá, ale samozrejme na zdravší spôsob,“ upresňuje bývalá hlásateľka a dodáva, že nepatrí medzi ženy, ktoré by v kuchyni trávili celé hodiny. „Som dosť zaneprázdnená, preto milujem rýchle recepty. Som rada , keď stojím v kuchyni tak hodinku a stíham jedlo so šalátom aj so všetkým ostatným, čo k tomu patrí“.


Tiež by vás mohlo zaujať: Škola varenia: Zábava a poučenie pre milovníkov dobrého jedla!


Káva, voda a cigarety

Pri pohľade na spisovateľkinu postavu sa môže zdať, že do svojho žalúdka pustí akurát nejaký ten šalátový list. Opak je však pravdou. Časy hladovania má blondínka už dávno za sebou. „Keď som ako mladá robila modelku, žila som na káve, vode a cigaretách a vyskúšala som si doslova mdloby. Ale rokmi som prišla na to, že zlatá stredná cesta funguje najlepšie a treba dopriať z každého rožku trošku. Keď si človek povie ,nebudem jesť sladké´, o to skôr sa ho zmocní neovládateľná chuť na nejakú dobrotu. A keď si to sladké dá, okamžite sa usadí .Telo má totiž radosť a myslí si: ,kedy zase dostanem tú čokoládu – možno 5 rokov zasa nie´ a vezme si z nej, čo sa len dá. Som zástancom toho, že treba jesť striedmo a tak, aby sa človek dobre cítil. A keďže sme každý iná chemická továreň, musíme si to vyskúšať na sebe sami.“


Tiež by vás mohlo zaujať: Donášková diéta: Pomôže schudnúť aj vám?


Od puntičkárky má ďaleko

Často si myslíme, že aby sa koláč vydaril tak, ako ho vidíme na fotografii v kuchárskej knihe alebo v časopise, musíme otrocky vážiť ingrediencie. Emma Tekelyová má na presné mierky svoj vlastný pohľad: „Nie som puntičkár, ktorý poctivo dodržiava všetky gramy. Chcem skôr vložiť do jedla niečo vlastné. Rada recepty trochu upravujem a vylepšujem. Moja dcéra sa na to hnevá, pretože tvrdí, že pokiaľ sa niečo v  osvedčenom recepte nedodrží, koláč napríklad spľasne alebo tvaroh zhrudkovatie. Našťastie ja nepečiem, robím len mäsko, šaláty a iné slané veci a tam je kreativita pozitívna.“


Tiež by vás mohlo zaujať: Vyvarujte sa najčastejších chýb pri chudnutí!


Dobré jedlo a láska

Hovorí sa, že láska ide cez žalúdok,  známa moderátorka a spisovateľka však s týmto tvrdením celkom nesúhlasí. „Podľa mňa to platí skôr u mužov. Myslím, že ja by som bola zamilovaná, šťastná a mala niekoho rada aj s prázdnym žalúdkom,“ prezradila na krste svojej prvej kuchárskej knihy Sladkosti, od ktorých sa nepriberá, ktorú pripravila spolu so svojou dcérou Emou. Kuchári a kuchárky v nej nájdu 120 receptov na rôzne dobroty, z ktorých by sa nemalo priberať. Ani pri ich jedení však netreba zabúdať na staré dobré porekadlo „všetko s mierou“!

Zdroj: SITA, SITA, Maco
Odporúčame