Tip na raňajky či studenú večeru: Nátierky sú jednoduché a chutia každému

nátierka

http://magdascauldron.blogspot.com

Nátierky sú veľmi vďačným pokrmom. Takmer každý má aspoň jednu obľúbenú. Sú skvelé na večeru aj na raňajky (v tom prípade však radšej šetriť na cibuli či cesnaku). Ak vymeníte biely chlieb za tmavý a doplníte pokrm zeleninou, ide aj o pomerne zdravú pochúťku.

Nivová nátierka

Potrebujeme:

  • 15 dkg zrelej nivy alebo iného podobného syra
  • 15 dkg tvarohu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • Trochu mlieka alebo kyslej smotany

Postup: Syr nakrájame na menšie kúsky, pridáme tvaroh (ak nie je syr dostatočne zrelý a aromatický, stačí menej tvarohu) a pokrájené strúčiky cesnaku. Všetko spolu rozmixujeme. Ak treba nátierko trocha zjemniť, pridáme lyžicu kyslej smotany alebo prilejeme trochu mlieka a opäť rozmixujeme. Vynikajúce sú chuťovky s touto nátierkou ozdobené bobuľkou hrozna.


Mohlo by vás zaujať: Milujete tradičné sladké dobroty? Pripravte si doma šúľance či pirohy!


Sardinková nátierka

Potrebujeme:

  • 2 balenia sardiniek vo oleji (pre diétnejšiu verziu vo vlastnej šťave)
  • 15 dkg tvarohu (môžete vyskúšať aj verziu s maslom alebo natieracím syrom)
  • cibuľu
  • čierne korenie
  • citrón

Postup: Sardinky očistíme a zbavíme kostí. Pridáme tvaroch, okoreníme, pridáme pár kvapiek citróna a všetko roztlačíme vidličkou alebo rozmixujeme. Môžeme pridať trochu oleja, ktorý ostal v konzerve. Na záver pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu.


Mohlo by vás zaujať: Solenie od A po Z: Akú soľ používať a čím všetkým presolené jedlá zachrániť?


Bryndzová nátierka

Potrebujeme:

  • 15 dkg bryndze
  • dve veľké lyžice kyslej smotany (ak nemáte, môže byť aj maslo)
  • sladkú papriku
  • jarnú cibuľku

Postup: Bryndzu vymiešame s kyslou smotanou a sladkou paprikou (na nej netreba šetriť). Pridáme nakrájanú cibuľku a nátierka je hotová. Výborne chutí s paradajkami.


Mohlo by vás zaujať: Údajne nezdravé zemiakové hranolčeky: Čo na ne hovorí lekár?


Vajíčková nátierka

Potrebujeme:

  • 4 vajíčka
  • cca 50-60 g masla
  • lyžicu smotany na zjemnenie (nemusí byť)
  • korenie
  • horčicu
  • soľ

Postup:

Maslo vyberieme z chladničky, aby zmäklo.Vajíčka uvaríme natvrdo, počkáme, kým vychladnú a ošúpeme ich. Rozdelíme ich na polovicu a žĺtka hodíme do misky. Pridáme soľ, korenie a horčicu podľa chuti a vyšľaháme. Ochutnáme a prípadne dochutíme. Na záver pridáme nadrobno pokrájané bielka a nátierka je hotová.


Aké nátierky si radi doma pripravujete vy? Prezraďte recepty aj ostatným čitateľom v diskusii.

Zdroj: http://magdascauldron.blogspot.com, magdascauldron.blogspot.com, Viera

Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close