Potrebujete, aby maslo zmäklo čo najrýchlejšie? Jednoduchý trik s mikrovlnkou to zvládne raz-dva

Trik, aby maslo zmäklo

Na to, aby maslo zmäklo rýchlo, potrebujeme mikrovlnku (Zdroj: (Unsplash/Sorin Gheorghita)

Aký trik použiť, aby maslo rýchlo zmäklo? Často nás v kuchyni trápi tento problém. Pri množstve povinností sa neraz stane, že maslo pred pečením zabudneme vyložiť. Pritom do väčšiny receptov sa používa práve maslo izbovej teploty. Stratený čas si môžeme vykompenzovať jednoduchým trikom, na ktorý potrebujeme mikrovlnku.

Prečo je dôležité, aby maslo zmäklo?

Ak majú ingrediencie v ceste rovnakú teplotu, ľahšie sa pri pečení spájajú a vytvárajú hladké a rovnomerne štruktúrované cesto. Studené ingrediencie spolu neemulgujú, výsledkom je husté cesto, hrudkovitá konzistencia alebo ploché pečivo.

Mäkké a pohodlne rozotierateľné maslo je základom úspechu nadýchaného cesta, ale aj krémovej textúry plniek. Väčšinou sa maslo necháva zmäknúť pri izbovej teplote 1 až 2 hodiny na kuchynskej linke, ale stratený čas sa dá dohnať.

Maslo nakrájané na kocky
Maslo nakrájané na kocky rýchlejšie zmäkne (Zdroj: (Unsplash/Sorin Gheorghita)

Potrebujeme

  • kocku masla
  • vodu
  • nádobu do mikrovlnky
  • mikrovlnku

Postup

Do nádoby vhodnej do mikrovlnky nalejeme 1 až 2 šálky čistej vody. Vložíme do mikrovlnky a zohrievame 2 minúty na vyššom výkone. Medzitým maslo nakrájame na kocky a uložíme ho do misky alebo na tanier.

Mikrovlnka v kuchyni
Mikrovlnka donúti maslo zmäknúť (Zdroj: (Unsplash/Jessica Lewis)

Po 2 minútach vyberieme nádobu s vodou z mikrovlnky a rýchlo do nej vložíme misku alebo tanier s kockami masla. Zatvoríme a necháme 10 minút vnútri, aby na maslo pôsobilo sálavé teplo. Čím menšie budú kúsky masla, tým rýchlejšie zmäkne a bude pripravené na použitie.


Ako sa vám páči náš magazín? Podeľte sa s nami o svoj názor


Zdroj: plnielanu.sk, sallysbakingaddiction.com
Odporúčame