Viete pripraviť čokoládový krém Namelaka? Skvelý do plnky, aj na zdobenie – hodvábna textúra vás prekvapí!

čokoládový krém namelaka

Krém má mimoriadne lesklý vzhľad a rozplýva sa na jazyku (Zdroj: YouTube/ABakingJourney)

Milovníci pečenia určite ocenia nový recept na čokoládový krém s názvom Namelaka. Jeho hladká a krémová textúra sa podobá na ganache, ale je to špecifický krém, ktorý potrebuje čas na schladenie. Potom sa môžete tešiť na ultra krémovú konzistenciu, veď slovo namelaka v japončine vlastne znamená extrémne krémový. Presvedčte sa sami.

Na čokoládový krém Namelaka potrebujeme

  • 180 ml plnotučného mlieka
  • 30 g medu
  • 1 ČL práškovej želatíny
  • 1 PL studenej vody
  • 200 g horkej čokolády s obsahom kakaa 70 %
  • 360 ml smotany na šľahanie
mlieko so želatínou
Želatínu pridávame opatrne, aby sa krém nezrazil (Zdroj: YouTube/ABakingJourney)

K varu privedieme plnotučné mlieko. V miske zmiešame želatínu so studenou vodou a keď stuhne, vmiešame ju do mierne vychladnutého mlieka.

čokoláda rozpustená v mlieku
Čokoláda sa musí úplne rozpustiť, aby bol krém hladký (Zdroj: YouTube/ABakingJourney)

Horkú čokoládu prelejeme mliekom so želatínou a necháme 2 minúty rozpúšťať. Dobre premiešame a prilejeme smotanu na šľahanie. Opäť dobre premiešame, aby sme dostali hladkú konzistenciu. Krém je tekutejší, ale nalejeme ho do nádoby a zakryjeme potravinovou fóliou. Necháme cez noc v chladničke stuhnúť. Potom ho použijeme ako plnku alebo ako polevu na ozdobenie torty.

hotový čokoládový krém namelaka
Krém má tekutú konzistenciu, ktorá v chladničke dokonale stuhne (Zdroj: YouTube/ABakingJourney)

Sledujte náš Instagram

Zdroj: Plnielanu.sk, YouTube/ABakingJourney
Odporúčame