Milovníci pečenia určite ocenia nový recept na čokoládový krém s názvom Namelaka. Jeho hladká a krémová textúra sa podobá na ganache, ale je to špecifický krém, ktorý potrebuje čas na schladenie. Potom sa môžete tešiť na ultra krémovú konzistenciu, veď slovo namelaka v japončine vlastne znamená extrémne krémový. Presvedčte sa sami.
Na čokoládový krém Namelaka potrebujeme
- 180 ml plnotučného mlieka
- 30 g medu
- 1 ČL práškovej želatíny
- 1 PL studenej vody
- 200 g horkej čokolády s obsahom kakaa 70 %
- 360 ml smotany na šľahanie
K varu privedieme plnotučné mlieko. V miske zmiešame želatínu so studenou vodou a keď stuhne, vmiešame ju do mierne vychladnutého mlieka.
Horkú čokoládu prelejeme mliekom so želatínou a necháme 2 minúty rozpúšťať. Dobre premiešame a prilejeme smotanu na šľahanie. Opäť dobre premiešame, aby sme dostali hladkú konzistenciu. Krém je tekutejší, ale nalejeme ho do nádoby a zakryjeme potravinovou fóliou. Necháme cez noc v chladničke stuhnúť. Potom ho použijeme ako plnku alebo ako polevu na ozdobenie torty.
Zdieľať na