Dokonalá čokoládová poleva? Určite sa vám vždy podarí, ak ju budete robiť takto!

vymiešaná čokoládová poleva

Polevu môžete pripraviť tekutejšiu alebo hustejšiu (Zdroj: Freepik/freepik)

Dezert, na ktorom je rozotrená čokoládová poleva hneď získa lepšiu chuť. Aspoň pre milovníkov čokolády toto tvrdenie platí určite. Vyskúšajte ju pripraviť podľa nášho postupu a získate hladkú a hustú polevu. Stačí vám len niekoľko ingrediencií a pár minút času.

Lahodná čokoládová poleva zo 4 ingrediencií

Výborná vlastnosť tejto polevy je, že si jej konzistenciu môžete prispôsobiť podľa toho, aká vám vyhovuje. Ak do nej pridáte viac vody bude tekutejšia, ak pridáte viac cukru, bude hustejšia. Pripravíme si všetky suroviny – 2 PL masla, 60 g nahrubo nasekanej čokolády, 1 šálku práškového cukru a 2 PL vriacej vody.

maslo a cukor v miskách
Čím viac percent tuku obsahuje maslo, tým bude poleva pevnejšia (Zdroj: Unsplash/Sorin Gheorhita)

Čokoládu a maslo rozpustíme vo vodnom kúpeli a získame hladkú a tekutú hmotu. Potom preosejeme práškový cukor a pridáme ho do rozpustenej zmesi. Nakoniec vmiešame vriacu vodu. Polevou hneď polejeme alebo potrieme sladké dobroty. Necháme stuhnúť v chladničke.

čokoládová poleva na bábovke
Čokoládová poleva nesmie chýbať na viacerých zákuskoch (Zdroj: Freepik/freepik)

Ak poleva odstála a zhustla, stačí ju zohriať na sporáku. Ak chcete polevu ozvláštniť, pridajte do nej aj 1 ČL instantnej kávy alebo ľubovoľného ochuteného extraktu na pečenie.

Sledujte náš Instagram

Zdroj: Plnielanu.sk, thespruceeats.com
Odporúčame