Rozmýšľate nad tým, že tento rok váš tradičný recept na vyprážanú rybu niečím vylepšíte? Prečítajte si niekoľko nápadov, ako chrumkavý trojobal ozvláštniť. Uvidíte, že sa vaše experimentovanie so surovinami vyplatí.
Ochutená strúhanka
Strúhanku môžete zmiešať s podrvenými kukuričnými lupienkami, aby ste dosiahli výnimočne chrumkavý výsledok. O chuťový zážitok sa postará nastrúhaný tvrdý syr, napríklad parmezán či pecorino.
Pridajte do strúhanky aj sezamové semienka, najemno pomleté orechy či nasekané mandle. Mandle by ste mali pred pridaním do strúhanky trochu opiecť na suchej panvici, vďaka čomu zvýrazníte ich arómu.
Strúhanka sa dá samozrejme ochutiť aj rôznymi koreninami či bylinkami. K rybám sa hodí mletá sladká a pálivá paprika, tymián, sušený cesnak, bazalka, rozmarín, petržlenová vňaťka, šalvia či kôpor. Vyskúšať môžete tiež zmes sušených alebo čerstvých bylín.
Náhrady strúhanky
Strúhanku môžete celkom nahradiť inými surovinami, napríklad quinoou, mletými mandľami, alebo nutričným droždím. Vhodné sú aj nasekané či jemne namleté ovsené vločky a už spomínané drvené kukuričné lupienky. Krásne zlatistú kôrku získate vďaka kukuričnej krupici alebo kukuričnej strúhanke, ktoré sú navyše bezlepkové.
Ryby budú mať exotickú príchuť, keď ich obalíte v kokosovej múke alebo strúhanom kokose. Použiť môžete aj menšie semiačka, ako sú sezamové alebo chia. Tie väčšie, napríklad slnečnicové alebo tekvicové, rozomeľte. Niektoré náhrady strúhanky však môžu byť trochu chuťovo nevýrazné, preto je dobré ich najskôr niečím ochutiť.
V súčasnosti je v obchodoch dostať kúpiť aj špeciálnu panko strúhanku. Vyrába sa rovnako z bieleho chleba, ktorý je ale bez kôrky a strúha sa čerstvý. Následne sa vysuší. Panko strúhanka vytvára výnimočne chrumkavú kôrku.
Nadýchané cestíčko
Nahraďte klasický trojobal nadýchaným cestíčkom, do ktorého môžete pridať rôzne druhy syra. K vajíčku primiešajte minerálku, vďaka ktorej sa pekne pozdvihne, pivo, víno alebo jogurt. Rovnako ako strúhanku, aj cestíčko môžete ochutiť rôznymi koreninami a bylinkami.
Obmieňať sa dá aj múka. Za vyskúšanie stojí napríklad pohánková či ryžová. Nahradiť sa dá dokonca aj zemiakovou kašou v prášku. Trocha prášku do pečiva zaručí, že bude vaše cestíčko vzdušnejšie. Ak si trúfate, môžete vyskúšať cestíčko v štýle tempura.
Zdieľať na