FOTORECEPT Tekvicový prívarok bez múky: Ochutnajte starú dobrú klasiku s neobvyklou prísadou

Tekvicový prívarok bez múky

Tekvicový prívarok bez múky zachutí aj vám (Zdroj: Plnielanu.sk/Veronika)

Keď na záhrade vyrastie veľká tekvica, okamžite sa naskytne viacero spôsobov, ako ju zužitkovať. Prvá, jednoduchá možnosť je prívarok. Tekvicový prívarok sa bežne zahusťuje zátrepkou z masla, múky a smotany. V tom našom však chuť a konzistenciu vylepší kyslá smotana. Vyskúšajte rýchly recept na lahodný prívarok bez múky.

Potrebujeme:

  • 1 kg tekvice
  • 1 cibuľu
  • 400 g kyslej smotany
  • 1 lyžicu masla
  • olej
  • muškátový orech
  • mletú rascu
  • čierne mleté korenie
  • soľ
  • štipku cukru
  • petržlenovú alebo zelerovú vňať

Postup:

Tekvicu ošúpeme, rozkrojíme, vydlabeme dužinu a postrúhame nahrubo. Očistenú cibuľu nakrájame nadrobno.

Tekvicový prívarok bez múky, Fotorecept, nastrúhaná tekvica
(Zdroj: Plnielanu.sk/Veronika)

Vo väčšom hrnci rozpálime primerané množstvo oleja, na ktorom speníme cibuľu. Pridáme postrúhanú tekvicu, mletú rascu, znížime teplotu a dusíme asi 10 minút pod pokrievkou do zmäknutia. Ak tekvica pustila veľa šťavy, časť zlejeme, aby nebol prívarok riedky.

Tekvicový prívarok bez múky, Fotorecept
(Zdroj: Plnielanu.sk/Veronika)

Kyslú smotanu premiešame so štipkou cukru a vmiešame do odstavenej tekvice. Cukor zabráni, aby sa smotana zrazila. Zjemníme maslom a dochutíme muškátovým orechom, korením, soľou a nasekanými bylinkami.

Tekvicový prívarok bez múky, Fotorecept
(Zdroj: Plnielanu.sk/Veronika)

Prívarok máme hotový. Môžeme podávať s uvareným vajcom a ako prílohu už zvolíme, čo máme radi – čerstvý chlieb, maslové halušky, cestoviny či varené zemiaky.

Tekvicový prívarok bez múky, Fotorecept
(Zdroj: Plnielanu.sk/Veronika)

Dobrú chuť!

Sledujte náš Instagram

Zdroj: Plnielanu.sk
Odporúčame