Najlepšia domáca salsa: Vyskúšajte ju s tortillovými čipsami alebo chrumkavými toastami!

salsa s tortillovými čipsami

Domáca mexická salsa je veľmi chutná (Freepik/Timolina)

Salsa je názov pikantnej paradajkovej omáčky, ktorou sa plnia rôzne mexické pokrmy ako sú tacos alebo burritos. Výborná je však aj k tortillovým čipsom alebo opečenému pečivu. Podľa nášho receptu si ju doma pripravíte rýchlo a jednoducho.

Potrebujete

  • 5- 6 väčších paradajok (napríklad Roma)
  • 1 plechovku nakrájaných paradajok
  • 2 jarné cibuľky
  • ¼ stredne veľkej cibule (najlepšie červenej)
  • 1 paprička jalapeño (alebo chilli)
  • hrsť čerstvej koriandrovej vňate
  • 1 väčší strúčik cesnaku
  • 2 PL limetkovej šťavy
  • ½ ČL mletého čili korenia
  • ¼ ČL mletej rasce
  • ½ ČL cukru (voliteľné)
  • soľ a mleté čierne korenie

Postup

Z pálivej papričky vyberte semienka, ak nechcete, aby bola salsa príliš ostrá. Papričku aj cesnak nakrájajte nadrobno. Pokrájajte tiež paradajky a jarnú cibuľku.

Ingrediencie trochu pokrájajte (Zdroj: Freepik/stockking)

Všetky ingrediencie vložte do mixéra a nechajte ich chvíľu nasekať. Salsa by nemala mať úplne hladkú konzistenciu.

žena mixuje ingrediencie
Všetko spolu nasekajte (Zdroj: Freepik/freepik)

Pred podávaním nechajte salsu zopár hodín v chladničke, aby sa tak čo najviac rozvinula jej chuť. V chladničke vám vydrží zhruba týždeň.

Podávajte napríklad s tortillovými čipsami (Zdroj: Freepik/kstudio)

Zdroj: plnielanu.sk, cookingclassy.com
Odporúčame