Salsa je názov pikantnej paradajkovej omáčky, ktorou sa plnia rôzne mexické pokrmy ako sú tacos alebo burritos. Výborná je však aj k tortillovým čipsom alebo opečenému pečivu. Podľa nášho receptu si ju doma pripravíte rýchlo a jednoducho.
Potrebujete
- 5- 6 väčších paradajok (napríklad Roma)
- 1 plechovku nakrájaných paradajok
- 2 jarné cibuľky
- ¼ stredne veľkej cibule (najlepšie červenej)
- 1 paprička jalapeño (alebo chilli)
- hrsť čerstvej koriandrovej vňate
- 1 väčší strúčik cesnaku
- 2 PL limetkovej šťavy
- ½ ČL mletého čili korenia
- ¼ ČL mletej rasce
- ½ ČL cukru (voliteľné)
- soľ a mleté čierne korenie
Postup
Z pálivej papričky vyberte semienka, ak nechcete, aby bola salsa príliš ostrá. Papričku aj cesnak nakrájajte nadrobno. Pokrájajte tiež paradajky a jarnú cibuľku.

Všetky ingrediencie vložte do mixéra a nechajte ich chvíľu nasekať. Salsa by nemala mať úplne hladkú konzistenciu.

Pred podávaním nechajte salsu zopár hodín v chladničke, aby sa tak čo najviac rozvinula jej chuť. V chladničke vám vydrží zhruba týždeň.

Zdieľať na
Zdieľaní