Jeseň sa nám akosi automaticky spája s jablkami. Tie sa dajú využiť na nespočetné množstvo spôsobov. My sme si pre vás pripravili skvelý recept na zdravé jablkové čipsy, po ktorých môžete siahnuť vždy, keď vám príde chuť na niečo malé pod zub.
Potrebujeme
- 3 veľké sladké jablká, napríklad odrody Pink Lady alebo Fuji
- ¾ čajovej lyžičky mletej škorice
Postup
Vyhrejte rúru na 90 °C. Vysteľte dva plechy papierom na pečenie.
Jablká umyte a pomocou vykrajovača alebo nožíka z nich vyrežte jadrá. Ak vám nebudú prekážať semienka, môžete tento krok vynechať. Následne jablká nakrájajte alebo nastrúhajte na približne 3 mm krúžky.
Krúžky rozložte v jednej vrstve na dva plechy. Posypte ich škoricou a dajte piecť.
Čipsy pečte hodinu a potom vymeňte vrchný plech za spodný. Pečte ďalšiu hodinu až hodinu a pol. Čas pečenia sa môže líšiť podľa druhu jabĺk, ktorý použijete.
Že sú čipsy hotové zistíte, keď jeden z nich vyberiete a po 2-3 minútach vonku mierne stvrdne.
Keď budú dostatočne chrumkavé, vypnite rúru a nechajte čipsy ešte hodinu v nej. Pokiaľ ich chcete mať menej tvrdé, môžete ich hneď vybrať.
Vo vzduchotesnej nádobe vám vydržia aj týždeň.
Tip: Nakrájajte si čipsy do jogurtu, na müsli alebo do ovsenej kaše!
Zdieľať na
Zdieľaní