Niekedy má človek jednoducho naponáhlo. Namiesto dlhých hodín pri sporáku chce stihnúť prechádzku lesom, stretnúť sa s rodinou a priateľmi alebo si ísť zašportovať. Práve vtedy je dobré mať poruke recept, ktorý je jednoduchý a rýchly.
A práve taký je ten náš. Potrebovať budete skutočne len tri základné ingrediencie: zemiaky, cibuľu a klobásku. Ak máte pocit, že z toho žiaden zázrak nevyčaríte, mýlite sa. Dobrá domáca klobáska pustí šťavu a spolu s cibuľou dodá zemiakom lahodnú chuť aj vôňu. Jedlo môžete servírovať s kyslými uhorkami, kyslou kapustou, alebo si pripravte majonézový dip s kôprom.
Mohlo by vás zaujať: Potrebujete rýchlo navariť? Cestovinové dobroty sú hotové za chvíľku
Potrebujeme:
- zemiaky
- cibuľu (bielu aj červenú)
- domácu klobásu (na jeden plech cca 2 ks)
- olivový olej
- soľ
Postup:
- Zemiaky si ošúpeme a pokrájame na kolieska (ak chceme, aby sa rýchlejšie upiekli, môžeme ich aj predvariť a potom pokrájať) . Rovnako pokrájame aj cibuľu a klobásku.
- Na teflónový plech rozložíme zemiaky, na ne pokladieme cibuľu a klobásu. Jemne osolíme a pokvapkáme olivovým olejom.
- Dáme do rúry vyhriatej na 180 stupňov a upečieme do chrumkava.
Dobrú chuť!
Zdieľať na
Zdieľaní