Po vyskúšaní tohto receptu už po kupovaných čipsoch tak rýchlo nesiahnete. Tieto domáce pečené zemiakové lupienky sú oveľa zdravšie ako balené zemiakové lupienky, pretože môžete kontrolovať množstvo oleja a soli, ktoré použite pri ich výrobe.
Ingrediencie:
- 2 stredné zemiaky
- 2 ČL olivového oleja
- himalájska soľ (podľa chuti)
Postup:
Predhrejte rúru na 200 stupňov. Pripravte si plech na pečenie s papierom na pečenie alebo silikónovou podložkou.

Pomocou ostrého noža alebo kuchynského robota nakrájajte zemiaky na tenké plátky asi na 1/16 palca. Zemiaky osušte, aby ste odstránili prebytočnú vlhkosť.

Vložte zemiaky s olejom a soľou do stredne veľkej misy (alebo môžete prejsť k ďalšiemu kroku a jemne natrieť každú stranu na plechu olejom pomocou silikónovej kefy).

Zemiaky položte na plech v jednej vrstve a rozložte ich, aby sa navzájom neprekrývali. Vložte do rúry a pečte 10 minút. Opatrne vyberte z rúry, otočte každú čipsu na druhú stranu a pečte ďalších 7 – 9 minút. Ku koncu ich sledujte, aby sa neprepiekli.
Po upečení vyberte z rúry a nechajte 2 – 5 minút vychladnúť.

Zdieľať na
Zdieľaní