Skúste tento skvelý pečený čaj: Spotrebujete zvyšky ovocia a dobre si pochutíte!

Ochutnajte tento rýchly pečený čaj (Zdroj: Freepik/pvproductions)

Ak máte doma veľa ovocie, ktoré nestíhate spracovať a zároveň máte chuť na rýchlu dobrotu, ktorá zahreje, pečený čaj je na to ideálny. Jeho príprava je veľmi ľahká, môžete naň použiť akékoľvek ovocie, avšak klasika sú napríklad jablká a hrušky. Bez sterilizácie vydrží dva až tri mesiace. Poďme si ho pripraviť!

Potrebujeme: 

  • 500 g akéhokoľvek ovocia
  • 100 g hnedého cukru
  • cca 200 ml vody
  • 100 g medu
  • citrón narezaný na plátky
  • klinčeky
  • škoricu

Postup:

(Zdroj: Freepik/Mike)

Ovocie narežte na menšie kúsky. Potom ho povarte v hrnci spolu s ostatnými ingredienciami, a teda korením, citrónovými plátkami, trstinovým cukrom a medom. Sledujte aj, či pustí šťavu – to záleží od jeho druhu.

(Zdroj: Freepik/Andurinha)

Aby sa vami zvolené ovocie podusilo, pridajte doň trochu vody. Keď sa cukor dobre rozpustí, premiestnite podusené ovocné kúsky na plech a pečte pri 200 °C zhruba 20 minút.

(Zdroj: Freepik/Andurinha)

Po uplynutí dvadsiatich minút ovocie na plechu vyberte z rúry a naplňte ním čisté, dobre uzatvárateľné zaváraninové poháre, ktoré pretočíte vekom nadol. Takúto zmes potom len zalejte horúcou vodou a čaj si môžete vychutnať kedykoľvek budete chcieť!

(Zdroj: Freepik/ Sarah R)

Zdroj: instagram.com/domiskitchendiary, plnielanu.sk
Odporúčame